Anders Höögh. Foto: Edeco Tools.

Sep 21, 2018

Edeco Tool köper branschkollega


Efter mer än 30 framgångsrika år inom svensk industri tar nu värmländske verktygsspecialisten ett första steg mot skandinavisk expansion.


Genom förvärv av Tooling-divisionen hos danska branschkollegan HCT Tools ges företaget en stabil och inarbetad plattform på den danska industrimarknaden.

EDECO TOOL ÄR EN VÄLKÄND AKTÖR bland svenska verktygsleverantörer. Med precisionsverktyg från flera av världens ledande verktygstillverkare har företaget etablerat sig som en av de stora inom skärande bearbetning. Företaget ingår sedan 1998 i börsnoterade industrikoncernen Indutrade.

Som första etappen i en skandinavisk satsning tar nu Edeco på allvar steget in i Danmark. Etableringen sker genom köp av Tooling-divisionen inom danska HCT Tools.

–Intresset för Danmark är inte nytt, berättar Anders Höögh, Edecos VD som fortsättningsvis även kommer att bli det nya bolagets VD. Vi har under ett par års tid, med egen representation, känt av den danska marknaden. Med egen säljare har vi med gott mottagande presenterat vårt sortiment för utvalda kunder. För att ge kraft år satsningen krävs dock ett fast fotfäste på plats i Danmark.

UNDER HÖSTEN har därför kontakter knutits med danska familjeföretaget HCT Tools. Företaget, som har lång historik inom dansk industri, har flera affärsområden. Edecos intresse har riktats mot företagets Tooling-division.

–HCT Tools har ett sortiment och en företagskultur som påminner om vår egen, konstaterar Anders Höögh. Man har också en kompetent säljkår med stark förankring på marknaden.

DANSKA INDUSTRIKUNDER kommer framledes att mötas av HCT:s tidigare sortiment toppat med flera av Edecos starkaste agenturer. Stor vikt har också lagts vid logistiken där danska köpare kommer att betjänas från Edecos stora lager i Karlstad.

–Leveranskapaciteten är en nyckelfråga som vi lagt mycket kraft på, säger Anders Höögh. Vi vill självklart ge våra nya danska kunder samma höga leveranskapacitet som erbjuds i Sverige.

Uppgörelsen kring förvärvet signerades den 17 september och träder i kraft den 1 november. Det nybildade bolaget kommer att operera under namnet Edeco Tool ApS med säte i Köpenhamn.

HCTLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT