Foto: SPT Plasmateknik.

Apr 17, 2018

Plasmaskärningens snabbhet och vattenskärningens precision = succékombo


Eckert och SPT Plasmateknik presenterar Opal Waterjet Combo, en mångsidig och flexibel maskin för både stora och små företag.

Eckert är en av få tillverkare i världen som erbjuder samtliga 4 skärmetoder: Plasma, Gas, Vatten och Laser. På den svenska marknaden är det SPT Plasmateknik i Lund som representerar maskintillverkaren. Nu presenterar Eckert och SPT Plasmateknik nya Opal Waterjet Combo, en patenterad maskin som kombinerar fördelarna med plasmaskärningens snabbhet och vattenskärningens precision.  

Genom att utnyttja två olika tekniker får man en snabb och kostnadseffektiv process samtidigt som man får en enastående precision. På så sätt ger maskinen en mångsidighet och flexibilitet för både stora och små företag.

-Innovativ, patentskyddad teknik för att integrera vattenskärning och plasmaskärning

-Helautomatisk skärprocess med två olika skärtekniker.

-Minskningen av produktionskostnaderna upptill 70 procent med jämförbara standard vattenskärningsmaskiner.

ECKERT är ett toppmodernt och innovativt företag som specialiserat sig på produktion av CNC-skärmaskiner. Företaget grundades 1990 med huvudkontoret i Legnica, Polen, och ett dotterbolag i Rennerod, Tyskland.

Fyra tillverkningsenheter, lager och kontorsbyggnader på över 25 000 kvm gör det möjligt att tillverka upp till 30 stycken skärmaskiner per månad.

Med över 25 år inom skärmaskinbranschen och innovation som ledstjärna har ECKERTS hunnit skapa många moderna och unika lösningar på global nivå. Som en av få tillverkare i världen erbjuder ECKERT samtliga 4 skärmetoderna: Plasma, Gas, Vatten och Laser. Företagets omfattande produktsortiment, erfarenhet och höga produktionskapacitet gör det till en värdig och pålitlig partner vid implementeringen av innovativa lösningar.

Stolt representant för Eckert i Sverige
SPT Plasmatekniks produkter riktar sig främst till den tillverkande industrin. SPT erbjuder egenutvecklade och egentillverkade plasmasystem för skärning upp till 50 mm godstjocklek. Dessutom erbjuder SPT, via agenturer, även produkter för skärning upp till 180 mm tjocklek.

-Vi levererar allt från små bärbara system till stora mekaniserade finplasma-system i CNC-styrda maskiner. På senare år har vi breddat vårt program till att täcka alla former av skärning i metall. Därför kan våra kunder alltid hitta rätt teknologi hos SPT, vare sig det är Plasma, Autogen, Vatten eller Laser, eller en kombination av flera teknologier i en och samma maskin, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Träffa SPT Plasmateknik på Elmia Produktionsmässor i monter A09:30.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT