Bilden från vänster till höger: Patrik Henriksson från EBP, Muzi Li och Anne-Maj Öström från Conveyor 22.

Jun 13, 2017

EBP i Olofström fick hjälp att lösa utrymmesproblemet vid utmatning ur pressar


– Utan denna lösning av utmatningsproblemet, hade vi inte kunnat åta oss detta pressningsjobb, säger Patrik Henriksson på EBP i Olofström.

Conveyor 22 har löst utrymmesproblemet vid utmatning ur pressar hos EBP i Olofström. I början av 2017 köpte EBP två transportörer med insatsfästen ”Quick Cassette” och transportrännor. Quick Cassette är en bara 85 mm hög transportörsenhet.

Feedback från Patrik Henriksson, processingenjören på EBP i Olofström:
– Utan denna lösning av utmatningsproblemet, hade vi inte kunnat åta oss detta pressningsjobb.
– Utrustningen har fungerat perfekt från första dagen. Den är dessutom så tyst att man riskerar att glömma stänga av den när arbetsdagen är slut.

Conveyor 22 AB har utvecklat ett insatsfäste för montering av komplett transportörenhet i olika tillverkningsmaskiner. Den skjuts in i eller under pressverktyget och låses sekundsnabbt stabilt fast med dubbla handspännare i verktyget. Quick Cassette finns i olika versioner med tre olika bredder. Bilden visar Quick Cassette hos EBP i Olofströms produktion.

Anne-Maj Öström, VD på Conveyor 22 säger:

– Vi vill göra utmatningen för pressindustrin mer flexibel oavsett utrymmesbrist. Produktiviteten skall vara i fokus och inte begränsas av små utmatningsproblem.

En film med Quick Cassette i produktion


Conveyor 22 AB tillhandahålla lösningar för att förenkla automationsprocessen, bidra till mer hållbart energiutnyttjande och en miljövänlig arbetsmiljö. Användningen av transportörerna har effektivt förenklat transportsystem och förbättrad produktivitet genom att eliminera manuella frekvensjusteringar, underhåll och oplanerade driftstopp.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37