Robert Berg. Foto: ebm papst.

Sep 27, 2018

Ebm-papst vd lämnar


Nye vdn rekryterad internt.

Robert Berg slutar den 30 september 2018 som VD på ebm-papst AB efter nästan 4 förtjänstfulla år. Robert kommer att flytta utomlands för en ny tjänst inom en annan teknikkoncern. Efterträdare på posten som VD blir Carsten Ederer som tillträder den 1 januari 2019. Under perioden däremellan är Björn Jonsson tillförordnad som chef för den svenska verksamheten.

-Under de senaste åren har vi befäst vår position i såväl Sverige som i Norge som den ledande fläktleverantören med en stark tillväxt och vår finansiella position är mycket god. ebm-papst:s produkter och service har gjort att vi också har en stark marknadsposition och jag är stolt över att ha haft förmånen att leda en så kompetent organisation under de senaste åren. Jag är nöjd med vad vi åstadkommit och lämnar med visst vemod, men ser fram emot min nya utmaning. Jag önskar Carsten och samtliga medarbetare all lycka till framöver, säger Robert Berg.

Carsten, som har en teknisk bakgrund med högskoleutbildning inom industriell ekonomi, har arbetat på ebm-papst i Tyskland sedan 2004 och kommer närmast från en tjänst som teknisk chef på ebm-papst:s kontor i Singapore. Med sin erfarenhet inom koncernen och tekniska kunnande blir Carsten en utmärkt ledare för den svenska organisationen.

-Jag ser fram emot att fortsätta leda ebm-papst till nya framgångar och att fortsätta utveckla våra erbjudanden och kundservice så att våra kunder får de bästa lösningarna. Vi ska vara det självklara valet, säger Carsten Ederer.

ebm-papst är ett världsledande och globalt företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av energieffektiva fläktar och elmotorer. Spetskompetens inom avancerad motorteknologi, elektronik och aerodynamik ligger till grund för vårt framgångsrika sortiment. Våra kunder finns exempelvis inom ventilation, kyla, värme, telekommunikation, elektronikindustri, automation, medicinteknik och fordonsindustri.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT