Foto: Eberspächer.

Dec 3, 2019

Hundratals medarbetare från fordonsindustrin söker nya möjligheter


Underleverantören Eberspächer i Nyköping varslade tidigare i år 450 medarbetare. Nu anordnar företaget arbetsmarknadsdag för att berörda ska hitta nya arbetsgivare.

I januari kom beskedet att Eberspächer i Nyköping kommer varsla 450 av sina 705 anställda i Nyköping. Nu arrangerar företaget en Arbetsmarknadsdag för att hjälpa de varslade. Det skriver Södermanlands Nyheter.

Eberspächer, som tidigare varit en av Nyköpings största arbetgivare är en underleverantör till fordonsindustrin och i Nyköping tillverkas avgassystem till lastbilar och bussar. Företaget förlorade en upphandling för en en av sina största kunder, Daimler och tvingades varsla sammanlagt 350 arbetare och 100 tjänstemän under en 18-månadersperiod.

I samband med det stora varslet blev Eberspächer kontaktade av olika arbetsgivare som var intresserade av att rekrytera ny personal. 

– Man blir oftast kontaktad av olika arbetsgivare i närområdet när sådana här beslut kommer, så då tänkte vi att vi bjuder in alla som vill komma så försöker vi styra upp det, säger Tobias Holmsell som är personalchef på Eberspächer .

Den 6 december anordnar alltså Eberspächer en Arbetsmarknadsdag i samarbete med Nyköpings kommuns närlingslivsenhet och If Metall. I april i år arragangerades också en. Syftet är att hjälpa den berörda personalgruppen att hitta nya möjligheter och frå träffa andra arbetsgivare. Hittills har ett tiotal företag anmält sig. Även Nyköpings kommun och Region Sörmland kommer att delta.

Under dagen kommer det också att fokuseras på utbildning.

– Vi kommer att kunna komplettera med lite andra segment som till exempel mer inriktning mot utbildning och kommunen kommer kunna ta lite större plats, säger Tobias Holmsell.

 • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  59
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  184

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  59