Jan 12, 2017

Eaton gör det enkelt att testa effektbrytare


Nästa generations elektroniska skydd från Eaton gör det enkelt att testa effektbrytare

STOCKHOLM … Eaton har lanserat nästa generation av elektroniska skydd på den globala marknaden – plattformen Power XPert Release (PXR) – som gör det möjligt för tekniker att testa och konfigurera effektbrytare från en dator via en USB-port. Den ingår i Eatons luftbrytarserie IZMX. Tack vare detta är det lättare för användaren att interagera med skyddsenheten och lagra testdata, vilket förbättrar rutinerna för kontroll och underhåll.

Effektbrytare av typ ACB – till exempel de som används i lågspänningsställverk inom industrin – konfigureras och testas regelbundet av slutanvändaren för att säkerställa att de fortsätter att fungera tillförlitligt i händelse av överström och därigenom förhindrar kostsam stilleståndstid. Denna nya enhet gör att tekniker kan simulera kortslutning och överbelastning med hjälp av Eatons programverktyg Power XPert Protection Manager (PXPM), vilket kan laddas ned gratis.

– Skyddsenheten har utvecklats som svar på användarnas efterfrågan på ett system som är användarvänligt. Tidigare tvingades användarna anteckna testdata, men med den uppgraderade programvaran går det att skapa en tresidig professionell testrapport med datum/tidsstämpel, anpassad information, enskilda inställningar/utlösningskurvor och resultat av sekundära injektionstest, och lagra den elektroniskt i pdf-format. Detta gör att tekniker kan minska den tid som går åt för att utföra tester avsevärt, vilket gör det mycket enklare att utföra underhåll och få en testrapport för dokumentation, säger Magnus Engström, produkt- och säljsupportchef på Eaton.

Nya funktioner hos IZMX-effektbrytare utrustade med PXR-teknik omfattar kapaciteten att registrera vågformer för ström och (som tillval) spänning med min- och maxvärden för fasledare och neutralledare. Alla data kan överföras via Modbus-, Profibus- eller Ethernet-kommunikation och i säkerhetssyfte kan ett lösenord läggas till för att undvika obehöriga ändringar. Dessutom har en QR-kod lagts till för lättare identifiering och för att ge åtkomst till ytterligare information.

 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  411
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT