DreamLogistics. Foto: EAB.

Jun 13, 2018

EAB utrustar nytt 3P-logistikcenter i Ängelholm


Parallellt fortskrider expansionen av EABs egna produktionslokaler i Smålandsstenar.

Tredjepartslogistikföretaget DreamLogistics från Jönköping växer och har nu öppnat ett nytt Logistikcenter i Ängelholm. EAB har varit med och designat hur lagret skall nyttjas och har levererat pallställ Omega komplett med stolpskydd och påkörningsskydd. Inom kort kommer EAB ha installerat totalt ca 15000 pallplatser hos DreamLogistics i Ängelholm.

Samtidigt fortsätter det egna bygget i Smålandsstenar i strålande solsken. Här uppförs just nu 13.500 nya kvadratmetrar som bland annat ska täcka företagets behov av en utökad produktion då EAB växer inom alla sina tre områden, lagerinredningar, portar och stålbyggnader. Total yta efter tillbyggnaden blir 55.000 m2.

Det är framförallt på den internationella marknaden man spår fortsatt ökad tillväxt. 

-Vi har att göra med en riktigt het byggmarknad i Sverige just nu, vilket gör att vår stålbyggnadssida ökat starkt och som en naturlig del av detta följer även behovet av portar. Dagens och framtidens stora tillväxt för EAB ser vi dock på den internationella marknaden. Vi har haft riktigt stora framgångar bland annat i Nordamerika sedan vi startade det egna bolaget EAB North America 2014. Samma utveckling ser vi även på andra kontinenter där vi i nuläget har återförsäljare, säger Per-Åke Andersson, vd och delägare EAB i Smålandsstenar.

Framgångarna på den internationella marknaden bygger helt och hållet på företagets patenterade lagersystem Radioshuttle™, för effektiv volymhantering av pallar. Produkten lanserade redan under 90-talet och 2017 lanserades den sjätte generationen av systemet och efterfrågan överträffar alla förväntningar.

-Produkten passar om möjligt ännu bättre idag när smart logistik är en framgångsfaktor för i stort sett alla branscher, säger Per-Åke Andersson.

Det var faktiskt i samband med en av EABs tidigare större utbyggnader, nämligen 1970, som företagets eget behov av stålbyggnader och vikportar uppstod. Istället för att köpa dessa bestämde sig då EABs grundare Erik Andersson för att tillverka såväl stålbyggnad som portar till de nya lokalerna. Det blev riktigt bra och dessutom startskottet för helt egna produkter att sälja på marknaden.

Första EAB-byggnaden låg på Östra Industriområdet i Smålandsstenar och var 159 kvm. Sedan dess har EAB byggt till inte mindre än 35 gånger!

EAB tar även tillfället i akt att optimera produktionsflödet i de nya lokalerna. EAB har under de senaste åren satsat mycket på automation och investerar nu i flera nya lines och celler för att öka kapaciteten och för att kunna behålla sin huvudsakliga produktion i Smålandsstenar.

Nu har kranbilen rest stommen till G-hallen och man har påbörjat bygget av ett fläktrum samt börjat montera takplåten. Fortsättning följer.

DreamLogistics AB är ett tredjepartslogistik-företag (3PL) med inriktning mot e-handel, grundat i en liten lokal i centrala Jönköping. Året var 2008 och grundarna till DreamLogistics hade sedan ett par år tillbaka arbetet med egna e-handelsprojekt som blivit lyckade. Man blev därför kontaktade av andra e-handlare som behövde hjälp med bland annat logistik. Först 2010 tog man det stora klivet att göra en fullskalig satsning och sedan dess har företaget vuxit till att bli en heltäckande tjänst inom logistik.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT