Dec 22, 2017

10.000 nya kvadratmeter och rekryteringar hos tillverkaren i Smålandsstenar


En het byggmarknad i Sverige och ett patenterat lagersystem ligger bakom framgångarna för EAB som tänker stanna och växa i Småland.

Bakom EABs befintliga lokaler utmed Nissastigen i Smålandsstenar pågår nu ett intensivt byggprojekt. 10.000 nya kvadratmetrar ska bland annat täcka behovet av en utökad produktion då EAB växer inom alla sina tre områden, Lagerinredningar, Portar och Stålbyggnader. Total yta efter tillbyggnaden blir 52.000 m2.

Framförallt är det på den internationella marknaden man spår fortsatt ökad tillväxt. Ett nytt säljbolag har startats upp i Tjeckien och befintliga bolag i övriga Europa och Nordamerika växer stadigt.

Detta gör att EAB nu behöver rekrytera nya medarbetare i stort sett inom alla områden.

-Vi har att göra med en riktigt het byggmarknad i Sverige just nu, vilket gör att vår stålbyggnadssida ökat starkt och som en naturlig del av detta följer även behovet av portar, berättar Per-Åke Andersson, vd och delägare EAB i Smålandsstenar.

-Dagens och framtidens stora tillväxt för EAB ser vi dock på den internationella marknaden. Vi har haft riktigt stora framgångar bland annat i Nordamerika sedan vi startade det egna bolaget EAB North America 2014. Samma utveckling ser vi även på andra kontinenter där vi i nuläget har återförsäljare.

-Tidigare har vi servat marknaden i sydöstra Europa via vårt bolag i Holland, men då även denna marknad är i tillväxt, har vi nu valt att starta ett nytt säljbolag i Tjeckien, EAB Storage Solutions s.r.o.

Smart logistik en framgångsfaktor
-Våra framgångar på den internationella marknaden bygger helt och hållet på vårt patenterade lagersystem Radioshuttle, för effektiv volymhantering av pallar, säger Per-Åke Andersson. Vi har gjort över 1.000 installationer sedan vi introducerade systemet under 90-talet. Under hösten lanserade vi den sjätte generationen av Radioshuttle och efterfrågan överträffar alla våra förväntningar. Produkten passar om möjligt ännu bättre idag när smart logistik är en framgångsfaktor för i stort sett alla branscher.

Stort behov av fler medarbetare

-Våra medarbetare är vår främsta tillgång och vi vill vara en aktiv aktör i att främja mångfald i vår verksamhet. Vår tillväxt gör att vi nu är i stort behov av att både omgående och på sikt rekrytera nya medarbetare inom alla funktioner i företaget, säger Per-Åke Andersson.

-Vi söker därför resurser till våra avdelningar för produktion, konstruktion, montage, marknad, sälj/projektledning med placering i eller med utgångspunkt från Smålandsstenar.

-Självklart finns det möjligheter för den som vill röra på sig även geografiskt med tanke på våra internationella säljkontor.

Investeringar produktion
-Genom nybyggnaden får vi möjlighet att göra en ny layout för vår produktion i syfte att uppnå ett optimalt flöde. Vi har under senaste åren satsat mycket på automation och vi investerar just nu i flera nya automatiserade produktionslines och robotceller för att öka vår kapacitet.

-Även om vi har ett globalt perspektiv vad gäller vår marknad är vi fast beslutna om att vår produktion även i framtiden ska ske i Smålandsstenar, avslutar Per-Åke Andersson.

EAB AB i Smålandsstenar är ett familjeägt bolag som utvecklar, tillverkar, säljer och monterar stålbyggnader, lagerinredningar och portar. Med 220 medarbetare omsätter företaget cirka 1 MDKR. EAB har egna bolag i Finland, Holland, Kanada, Norge och Tjeckien och företagets lagerinredningssystem säljs över hela världen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT