Foto: Duroc AB

Feb 8, 2019

Duroc ökar omsättningen


Det underliggande rörelseresultatet förbättrades i alla tre affärsområden.

Nettoomsättningen för andra kvartalet (oktober-december) uppgick till 716,8 Mkr (573,9) och rörelseresultatet uppgick till 21,2 Mkr (41,6).

Förvärv, vilka inte ingår i jämförelseperioden har bidragit med en ökning om 74,2 Mkr i omsättning och 9,3 Mkr i rörelseresultat.

Samtliga affärsområden växte under kvartalet och det underliggande rörelseresultatet förbättrades i alla tre affärsområden.

Inom Fiber har Cresco utvecklas positivt både avseende omsättning och lönsamhet. I Durocs ägo har Cresco gått från ett negativt resultat föregående år till ett resultat om ca 7 Mkr i
kvartalet.

Övrig industri växte med drygt 50 procent samtidigt som lönsamheten förbättrades betydligt. Duroc Rail, som står för ca 90 procent av omsättningen, ligger bakom den positiva
utvecklingen i affärsområdet.

Inom Industrihandel bidrog förvärvet av UPN till tillväxten. Rörelseresultatet i den befintliga maskinhandelsrörelsen DMT förbättrades kraftigt som en konsekvens av högre marginaler och lägre kostnader. Stora förbättringar noteras framförallt i Sverige och Danmark som efter riktade insatser inom försäljning och effekter från kostnadsreducerande aktiviteter nu presterar enligt förväntan. I december tecknades avtal om förvärv av det svenska företaget Herber Engineering med egenutvecklade maskiner för avancerad rörbockning. Bolaget omsätter ca 50 Mkr på årsbasis och affären är planerad att slutföras i april 2019.

Förändringarna i affärsområdet är strategiskt viktig för Duroc. Resultatet har förbättrats kraftigt under året, vi har genomfört ett par viktiga förvärv och ambitionen framåt är att fortsätta att bygga upp en väl presterande enhet med bolag som kompletterar varandra, säger Durocs vd John Häger i rapporten.
 • Jul 15, 2019

  3D-printa med månstoft

  Nyheter Den 21 juli 1969 tog Neil Armstrong sina första steg på månen – på en yta täckt av månstoft
  6
 • Jul 11, 2019

  Högskolan Väst utbildar fler tekniker än nånsin

  Nyheter På nationell nivå har drygt 279 300 personer antagits till en högskoleutbildning i höst – 1,5 procent fler än för ett år sedan. Högskolan Väst följer trenden vad gäller antagningen av programstudenter. Fler studenter än någonsin är antagna på Tekniskt basår. - Mycket glädjande att fler får en möjlighet att komma in på det tekniska fältet, säger Jan Theliander, prorektor.
  49
 • Jul 11, 2019

  BillerudKorsnäs först med produktion av pappersbatteri

  Nyheter BillerudKorsnäs fortsätter utvecklingen av pappersbatteriet och har under våren genomfört världens första produktion på en pappersmaskin. Projektet är därmed ett steg närmare en kommersialisering av både små- och storskalig energilagring i ett pappersbatteri.
  97
 • Jul 10, 2019

  Saab får stororder från Försvaret för tekniskt stöd till Gripen

  Nyheter Saab har fått en beställning från Försvarsmakten och Försvarets materielverk (FMV) på fortsatt tekniskt stöd till vapen och yttre last på Gripen. Ordervärdet uppgår till MSEK 142.
  34
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  12