Foto: Universal Power.

Jun 4, 2018

Duroc förvärvar svensk motorleverantör


I produkterbjudandet finns starka varumärken såsom Perkins, Kubota, Kohler och Lombardini.

Universal Power Nordic (UPN), med verksamhet i Sverige och Norge, är en ledande leverantör av dieselmotorer ämnade för industriella och marina applikationer. Företaget erbjuder även service, reservdelar och teknisk support till marknaden. I produkterbjudandet finns starka varumärken såsom Perkins, Kubota, Kohler och Lombardini.

Bolaget, som 2017 omsatte 130 Mkr med ett rörelseresultat om 6 Mkr, har 40 anställda i Sverige och Norge. Huvudsätet finns i Skänninge, Östergötland, där bolaget även har reservdelslager och verkstad för motorrenoveringar, testning, service och specialanpassningar utifrån kundernas behov.

Kunderna återfinns inom flera segment, till exempel bygg- och anläggning, jordbruk, skogsindustri, kraftgenerering samt marina industrier.

-Vi är glada att kunna lägga UPN till vårt affärsområde Industrihandel. UPN är en av Perkins äldsta oberoende distributörer globalt. Det finns stora likheter mellan existerande verksamheter och UPN på hur kundnytta kan skapas, säger John Häger, VD för Duroc.

Förvärvet förstärker resultatnivån i Durocs affärsområde Industrihandel, som inklusive UPN närmar sig en årsomsättning om 500 MSEK. Förvärvet är villkorat av ett formellt godkännande från en av leverantörerna och förväntas slutföras 2 juli 2018, givet att avtalsvillkoren då är uppfyllda.
 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT