Foto: Universal Power.

Jun 5, 2018

Duroc offentliggör köpeskilling


Den 31 maj förvärvades Universal Power Nordic.

Duroc offentliggjorde den 31 maj förvärvet av Universal Power Nordic, en ledande leverantör av motorer för industriellt och marint bruk. I ett nytt pressmeddelande går bolaget nu ut med köpeskillingen, som uppgår till cirka 24 Mkr för nettotillgångarna och som finansieras med egna medel.

Universal Power Nordic (UPN), med verksamhet i Sverige och Norge, är en ledande leverantör av dieselmotorer ämnade för industriella och marina applikationer. Företaget erbjuder även service, reservdelar och teknisk support till marknaden. I produkterbjudandet finns starka varumärken såsom Perkins, Kubota, Kohler och Lombardini.

Bolaget, som 2017 omsatte 130 Mkr med ett rörelseresultat om 6 Mkr, har 40 anställda i Sverige och Norge. Huvudsätet finns i Skänninge, Östergötland, där bolaget även har reservdelslager och verkstad för motorrenoveringar, testning, service och specialanpassningar utifrån kundernas behov.

Förvärvet är villkorat av ett formellt godkännande från en av leverantörerna och förväntas slutföras 2 juli 2018, givet att avtalsvillkoren då är uppfyllda.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT