Foto: Duroc.

Feb 7, 2019

Duroc förvärvar del av brittisk industrikoncern


Tillsätter även en chef för Corporate Development som ska ha fokus på förvärvsverksamheten.

Duroc har för ca 30 MSEK förvärvat aktier motsvarande 7% av aktiekapitalet i det engelska börsbolaget Carclo plc.

Carclo plc är en industrikoncern med en omsättning om ca 1 700 MSEK fördelat över tre oberoende affärsområden. Carclos respektive affärsområden uppvisar historiskt god lönsamhet och tillväxt. Betydande investeringar har under senare år gjorts i utbyggnad av koncernens produktionskapacitet.

Problem med bemanning respektive inkörning av ny kapacitet samt tillkommande produktlinjer, har tillsammans med höga centrala kostnader jämte underskott i pensionsstiftelser för vilka bolaget är garant, lett till en sammantaget sjunkande lönsamhet och också börskurs de senaste åren.

Durocs anskaffningskostnad för de nu förvärvade Carclo-aktierna baserar sig på den lägsta kursnivå Carclo-aktien noterats till under den senaste tioårsperioden. Carclos nuvarande aktiekurs är lägre än 10% av aktiens toppnotering i augusti 2012. 

Industriföretaget meddelar också att Jonas Cunningham har utsetts till ny Corporate Development Director för Duroc AB och kommer att ha fokus på M&A-aktiviteter. Han har en kandidatexamen i nationalekonomi från Durham University samt en MBA från City University (London). Jonas har tidigare arbetat inom internationella konsultföretag baserade i Storbritannien och Sverige och har många års erfarenhet inom transaktioner, turnarounds och omstrukturering. 

Jonas tillträdde den 7 januari och kommer närmast från Boston Consulting Group i Stockholm.

För mer information, se http://www.carclo.co.uk.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  405
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT