Tube and Wire

Feb 19, 2020

Duon som lockar svenskarna till Düsseldorf


Mindre stressade besökare i Tyskland

Med rör och tråd i fokus fortsätter parallellmässorna Tube och Wire att locka branschen till tyska Düsseldorf. Många av dem är svenskar och skandinaver.

– Tube, Wire och Elmia Automation är våra viktigaste mässor, konstaterar Anders Henriksson, vd på Bors Automation & Tool AB. Det är nog tionde gången vi åker till Düsseldorf.

Mässorna Tube och Wire samlar tillsammans närmare 2 700 utställare från hela världen och drar också besökare från samma område. Inte minst är Sverige ett stort deltagarland, såväl på utställarsidan som när det gäller besökare.

– Lika viktig som mässan är för oss, lika viktig tycks den vara för hela branschen i Sverige, konstaterar Anders Henriksson. Trots att mässan ligger i Düsseldorf ser vi fler svenskar än tyskar i montern. Det är lite speciellt för mässan.

Det passar Bors ganska bra, eftersom fokus för företaget är den svenska och skandinaviska marknaden.

Bors Automation & Tool jobbar med automationslösningar och verktyg för framför allt maskiner som bearbetar rör på olika sätt; bocka rör, slå hål i rör, klippa av rör, forma rör...

– Vi tog ett strategiskt beslut på 90-talet, när Volvo tog fram 850 och mycket tillverkning las i Sverige. Då fick vi många förfrågningar på just rörbearbetning. Det var inte många som kunde det på den tiden, så det blev en naturlig nisch för oss när vi tog fram maskiner för det ändamålet..

Tube & Wire och Elmia Automation är företagets främsta mässor. Därför blir det alltså intensivt vartannat år för Anders Henriksson och hans kamrater i Bor, eftersom mässorna arrangeras samma år. Så efter mässan i Tyskland i månadsskiftet mars-april dröjer det inte länge förrän det är dags igen i Jönköping den 12 maj.

Mindre stressade besökare i Tyskland

Mässan i Düsseldorf är i likhet med den i Stuttgart väldigt lättillgänglig. Flera flyg från Sverige landar här varje dag och mässområdet är bara en kvart från flygplatsen. Det kan vara ytterligare en anledning till att så många svenskar i rör- och trådbranschen besöker den.

– Det roliga med den här mässan är att svenskarna tar sig tid på ett helt annat sätt än på en mässa i Sverige. Där är stressen mer påtaglig, konstaterar Henriksson. I Tyskland tar kunderna sig tid, sätter sig ner och diskuterar problemlösningar och framtid. I Sverige avsätter de bara ett par timmar och rusar följaktligen genom mässan. Väldigt stor skillnad.

Därför ser Anders Henriksson fram emot sitt och två kollegors besök i Düsseldorf om några veckor.

– Utfallet brukar blir bra på Tube, med nya kontakter och stärkta band till våra befintliga kunder.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT