May 2, 2018

Dubbelvinst till Jungheinrich


Årets IFOY Awards i Hannover resulterade häromkvällen i dubbelvinst för trucktillverkaren Jungheinrich.

Överlägsen all konkurrens, vann lågplocktrucken ECE 225 med easyPILOT Follow i kategorin “Warehouse Truck”. Årets “Special of the Year” blev Jungheinrich SLH 300, ett innovativt batteriladdningssystem.

easyPILOT Follow optimerar varuplocket

Systemet easyPILOT Follow, som vann i kategorin "Warehouse Truck", ger kunderna en halvautomatiserad lösning som är långt före jämförbara system på marknaden avseende funktionalitet och kundnytta. Truckföraren har en kontrollenhet som gör att plocktrucken följer efter automatiskt när föraren går. Kontrollenheten kan enkelt bäras så att den inte är i vägen för föraren vid varuplock. Plocktrucken som är ansluten till kontrollenheten positionerar sig exakt så att varorna kan sättas ner vid rätt plats på gafflarna. Trucken befinner sig vid varje tillfälle exakt där den behövs i plockarbetet. Det eliminerar behovet av tidsödande klättrande upp och ner eller att gå långa avstånd från plockplatsen till trucken. Istället ger easyPilot Follow felfritt varuplock och maximal effektivitet på lagret.

Innovativa batteriladdningssystemet SLH 300

Batteriladdningssystemet SLH 300, som vann i kategorin “Special of the Year”, gör det möjligt att ladda såväl blysyrabatterier som litiumjonbatterier. Därmed blir det enkelt ha mixad drift. En milstolpe mot integrerade energilösningar. Genom att göra det enkelt för kunder med mixad drift, blir övergången till litiumjonteknik mer flexibel.

SLH 300 har ett brett spänningsområde, många möjliga tillval och hög effektivitet. Genom noga utvald bredd av varianter uppnås optimalt pris-prestanda-förhållande oavsett applikation. SLH 300 finns från 15-320A med 24V, 48V eller 80V. Laddaren ger maximal flexibilitet för användarna. Den finns med ett stort antal tillval, till exempel fullskärmsgrafik och Aquamatik-kontroll.

Om IFOY Awards

IFOY står för International Intralogistics and Forklift Truck of the Year. Varje år utses vinnare i utvalda kategorier av en internationell jury med oberoende branschexperter. IFOY Awards är det viktigaste innovationspriset inom intralogistik.

Vinnarna utses genom oberoende tester och vetenskaplig innovationskontroll. Med sina hittills sju vinster sedan IFOY Awards startades år 2013, toppar Jungheinrich listan över IFOY-vinnare.

Jungheinrich AG är en av världens största leverantörer av truckar, ställage och lagersystem. Den årliga tillverkningen är över 110 000 truckar. Företaget har totalt 16 000 anställda och en omsättning på 4 miljarder Euro.

Jungheinrich Svenska AB är helägt av det tyska moderbolaget och har cirka 160 medarbetare samt en omsättning på 470 miljoner kronor. Huvudkontoret är placerat i Malmö. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT