Heikki Takanen

Heikki Takanen, vd för Ekets X Uppåkra i Skillingaryd. Foto: Ekets X Uppåkra.

Oct 7, 2019

Dubbelvarsel i Skillingaryd


Lägre orderingång från fordonsindustrin uppges ligga bakom.

Tjugo personer har varslats om uppsägning på Proton i Skillingaryd. Det rapporterade lokaltidningen Skillingaryd.nu om i slutet av september. Tjugo personer, varav fyra tjänstemän, varslades om uppsägning den 25 september och enligt uppgift från Protons fackliga ordförande så inleddes fackliga förhandlingar i förra veckan. 

Varslet ska bero på minskad orderingång från fordonsindustrin.

Skillingaryd.nu har nu återigen rapporterat om varsel på orten. Denna gång är det tjugo medarbetare på Ekets Uppåkra i Skillingaryd. De beörda är 17 kollektiva och tre tjänstemän, på företaget som idag har ungefär 250 medarbetare. Förhandlingarna har påbörjats.

– Tydlig förändring inom fordonsindustrin och man kommer från en hög nivå och landar på en lägre nivå. Våra kunder är de största inom fordonsindustrin och det handlar om allt från lastbilar till entreprenadmaskiner, säger Heikki Takanen, vd på Ekets Uppåkra i Skillingaryd, till tidningen.

 • Dec 13, 2019

  ABBs nya storsatsning i Västerås

  Nyheter Nya Robotics Experience Center med över 25 robotar ska inspirera svenska industriföretag och hjälpa dem att utveckla nya teknologier inom robotautomation. Se bilderna från fredagens invigning.
  503
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  75