Heikki Takanen

Heikki Takanen, vd för Ekets X Uppåkra i Skillingaryd. Foto: Ekets X Uppåkra.

Oct 7, 2019

Dubbelvarsel i Skillingaryd


Lägre orderingång från fordonsindustrin uppges ligga bakom.

Tjugo personer har varslats om uppsägning på Proton i Skillingaryd. Det rapporterade lokaltidningen Skillingaryd.nu om i slutet av september. Tjugo personer, varav fyra tjänstemän, varslades om uppsägning den 25 september och enligt uppgift från Protons fackliga ordförande så inleddes fackliga förhandlingar i förra veckan. 

Varslet ska bero på minskad orderingång från fordonsindustrin.

Skillingaryd.nu har nu återigen rapporterat om varsel på orten. Denna gång är det tjugo medarbetare på Ekets Uppåkra i Skillingaryd. De beörda är 17 kollektiva och tre tjänstemän, på företaget som idag har ungefär 250 medarbetare. Förhandlingarna har påbörjats.

– Tydlig förändring inom fordonsindustrin och man kommer från en hög nivå och landar på en lägre nivå. Våra kunder är de största inom fordonsindustrin och det handlar om allt från lastbilar till entreprenadmaskiner, säger Heikki Takanen, vd på Ekets Uppåkra i Skillingaryd, till tidningen.





Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    234