Heikki Takanen

Heikki Takanen, vd för Ekets X Uppåkra i Skillingaryd. Foto: Ekets X Uppåkra.

Oct 7, 2019

Dubbelvarsel i Skillingaryd


Lägre orderingång från fordonsindustrin uppges ligga bakom.

Tjugo personer har varslats om uppsägning på Proton i Skillingaryd. Det rapporterade lokaltidningen Skillingaryd.nu om i slutet av september. Tjugo personer, varav fyra tjänstemän, varslades om uppsägning den 25 september och enligt uppgift från Protons fackliga ordförande så inleddes fackliga förhandlingar i förra veckan. 

Varslet ska bero på minskad orderingång från fordonsindustrin.

Skillingaryd.nu har nu återigen rapporterat om varsel på orten. Denna gång är det tjugo medarbetare på Ekets Uppåkra i Skillingaryd. De beörda är 17 kollektiva och tre tjänstemän, på företaget som idag har ungefär 250 medarbetare. Förhandlingarna har påbörjats.

– Tydlig förändring inom fordonsindustrin och man kommer från en hög nivå och landar på en lägre nivå. Våra kunder är de största inom fordonsindustrin och det handlar om allt från lastbilar till entreprenadmaskiner, säger Heikki Takanen, vd på Ekets Uppåkra i Skillingaryd, till tidningen.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  346
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  428

 • Teknik

  Nya ATOS 5 Airfoil

  GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer.
  14
 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  29