Easyfairs öppnar i år Advanced Engineering i sin egen arena, Åbyhallen.

Mar 22, 2019

Dubbelmässa breddas med automotivefokus


Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.

När Easyfairs under två dagar den 27 och 28 mars arrangerar Advanced Engineering sker det tillsammans med Elektronikmässan på mässarrangörens egna Åbymässan i Mölndal utanför Göteborg.

– Det skapar fördelar eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra, säger projektledare Ester Fardell.

Advanced Engineering är ett importerat koncept från England och sedan mässan arrangerades i Birmingham 2008 har konceptet spridits över Europa. I Sverige har mässan arrangerats i sin nuvarande form en gång tidigare, 2017. Förr hette den som bekant High Tech Engineering. Den parallella Elektronikmässan arrangeras i år för femte gången.

– Advanced Engineering som i Easyfairs regi arrangeras i Birmingham är en otroligt stor och viktig mässa med nästan 700 utställare och ungefär 10 000 besökare och med ett tydligt koncept som vi är glada över att vi har anammat, säger Ester Fardell.

40 föredrag, tunga talare
En mötesplats för utveckling och effektivisering av morgondagens högteknologiska industri och ingenjörskonst, skriver Easyfairs på mässans hemsida. Här kommer vi alltså att få möjlighet att öppna dörren på vid gavel till morgondagens tillverkningsindustri.

Mässan lockar med över 40 föredrag på tre scener och det är tunga namn från tunga företag som delar med sig av sina kunskaper.

Ett imponerande startfält, som tillsammans besitter hur mycket goda erfarenheter och kunskaper som helst. Alla föredrag är dessutom kostnadsfria och här finns alltså mycket att hämta för alla besökare.

– Vill gärna lyfta fram de här talarna:

John Lantz, Volvo – ”Bilen blev en batteridriven mjukvaruprodukt – hur ställer vi om?”,

Daniel Akenine, Microsoft – ”En värld av algoritmer”, KTH,

Gabriel Skantze, Furhat Robotics / KTH / TNG , “Teaching robots how to conduct unbiased job interviews”,

Ola Janson, Siemens, ”Digitalisering - från vision till verklighet” och

Patrik Hallberg, GE, ”3D skrivare i metall kan frigöra din innovationsförmåga”.

På Advanced Engineering är fokusområdena; Automotive Engineering, Materials Engineering, Smart Manufacturing och Additive Manufacturing.

På Elektronikmässan är fokusen Embedded, Komponenter, Produktion samt Test- & mät.

Automotive nytt område
Advanced Engineering har också fått ett nytt område, som kanske känns ganska självklart under mässans rubrik. Det är, förstås, Automotive.
– Den svenska fordonsindustrin förändras snabbt och är en nyckelkomponent i tillverkningsindustrin i Göteborg, säger Ester Fardell. Därför har vi adderat fokusområdet Automotive Engineering som riktar sig mot hela försörjningskedjan på alla Tier-nivåer.

Där hittas utställare som till exempel Carlsson & Möller, El-watch AS, M Seals, ODU, Micro-Epsilon, GOT design, Gleitmo, Intelium, Elmatica, Data respons & Festo.
– Vi har också gjort en extra satsning i år i form av vårt Advisory Board med medlemmar från våra fokusområden. Dessa ska hjälpa oss att få ännu bättre insikt i branscherna.

Mässan utvecklas
Men det är inte det enda som är nytt i år...

– Förutom utställarnas produktnyheter som till exempel Summ Systems som visar de senaste lösningarna från Siemens inom Additive Manufacturing och CAD/CAM eller EC Partner som presenterar den nylanserade, effektiva batterikontakten från CEN Link, har vi adderat spännande inslag på mässan som till exempel:

• Den holografiska artificiellt intelligenta mässvärden Hewo som kommer att finnas på plats i entrén och navigera besökarna rätt i hallen
• Match Making Arena – en yta där bemannings- och rekryteringsföretaget TNGs rekryteringsexperter kommer att matcha utställande företag med potentiella kandidater som besöker mässan, samt erbjuda karriärrådgivning och rekryteringscoachning.

Egen arena
I år arrangeras mässorna som sagt i Åbymässan. Det är Easyfairs alldeles egen arena.

– Easyfairs öppnar äntligen en egen mässhall i Göteborg, säger Ester Fardell. Självklart lägger vi då Advanced Engineering & Elektronikmässan där. Förutom att det är Sveriges modernaste mässanläggning, finns det otroligt många parkeringsplatser i direkt anslutning till mässan, något som brukar vara ett problem.

Easyfairs har alltså gjort det ganska enkelt för oss att vara med på en viktig mässa för svensk industri...
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT