Foto: CybAero.

Feb 6, 2018

Drönarbolaget tecknar avtal med Missing People


Ska använda sig av företagets drönare för att leta försvunna personer.

CybAero meddelar idag att bolaget har tecknat ett samarbetsavtal med Missing People Sverige. Avtalet innebär att Missing People kommer att använda sig av CybAeros fjärrstyrda drönare för att leta efter försvunna personer.

”Det är glädjande att Missing People valt oss som samarbetspartner i deras arbete med att effektivisera sökandet efter försvunna personer. Avtalet är samtidigt ett kvitto på att vår teknik röner ett allt större intresse och att vår RPAS helikoptrar kan vara behjälpliga i alla typer av miljöer”, säger CybAeros VD Johan Ahlström.

Samarbetet innebär att CybAero kommer tillhandahålla Missing People fjärrstyrda helikoptrar, vid behov. Syftet är att med hjälp av CybAeros produkter hitta försvunna personer på ett mer tids- och kostnadseffektivt sätt än tidigare samt möjliggöra sökanden på områden som tidigare varit svåra att nå. I ett första steg är avtalet icke kommersiellt och CybAero kommer endast att få kostnadstäckning. Syftet är även att undersöka förutsättningar för ett långsiktigt samarbete och ett kommersiellt avtal.

”Vi är väldigt glada att över att få tillgång till CybAeros drönare. Det gör att vi både snabbare och enklare kan söka av större områden och dessutom verka i en terräng som annars kan vara svåråtkomlig”, säger Kicki Erkers på Missing People Sweden.

Missing People Sweden är en ideell organisation som hjälper anhöriga och polis med att publicera efterlysningar och arrangera sökinsatser efter försvunna personer.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT