NORD-belt-conveyors.jpg_ico500

I gruvor kräver bandtransportörerna kraftfulla industriväxlar som växlarna från NORD DRIVESYSTEMS. Foto: NORD DRIVESYSTEMS.

Aug 5, 2019

Drivlösningar för ändlösa transportörer


NORD DRIVESYSTEMS erbjuder kraftfulla drivsystem för transport av massgods, drivsystem som är tillförlitliga, säkra och slagtåliga och som garanterar problemfri drift även i krävande miljöer.

Hantering av massgods ställer höga krav på bandtransportörer och deras drivteknik. Olika sorters transportörer krävs beroende på transportriktning, volymer, bandlängd och utförande. De pålitliga och robusta drivenheterna från NORD säkrar ett oavbrutet flöde av material. De säkrar ett precist och dynamiskt flöde av material som kan regleras individuellt.

Bandtransportörer används i första hand för kontinuerlig transport av material och särskilt massgods inom bl.a. gruvindustri, verkstadsindustri och inom återvinning av plast och papper. Utformningen kan anpassas efter krav på transportlängd, volymer och hastighet. Bandtransportörer består ofta av ändlösa band av gummi eller plast såväl som draghållfasta bärande element och banden passerar över minst två valsar varav en är drivande och förflyttar bandet genom valsfriktion.

Industriväxlar för speciella villkor
Den tåliga industriväxeln MAXXDRIVE kräver begränsat med underhåll; lagerpunkter och förseglingsytor på dess UNICASE-hus har tillverkats i ett stycke vilket är idealiskt för större bandtransportörer med stor kapacitet. Den senaste generationen av MAXXDRIVE ® XT utökats med serie tvåstegs vinkelväxlar som är särskilt lämpade för transportsystem inom massgods och gruvindustri. Effekt och varvtalsintervall har speciellt avpassats för målindustrierna.

Tack vare de två varianterna med sneda resp. raka kuggväxlar med flänsmonterade hus eller integrerad kan enheterna monteras parallellt eller i rak vinkel till transportörerna De kan kombineras med den högeffektiva, fotmonterade IE3 motorer på balk eller ram och ansluts med hydraulisk koppling. Många applikationer med skoptransportörer används i dammiga miljöer där risken för explosioner kan vara stor om dammet är explosionsfarligt. Under sådana omständigheter förses motorer och växelmotorer med anpassat explosionsskydd som NORD sätter samman från sitt stora urval av moduler efter individuella kundkrav. Det praktiska underhållspaketet från NORD som omfattar både skyddsanordningar och övervakningssystem säkrar att utrustningen fungerar som tänkt även under krävande villkor som kontinuerlig drift, damm och besvärliga väderförhållanden.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT