Drive Me London: Riktiga familjer i självkörande bilar på offentliga vägar
Volvo Cars startar nästa år Storbritanniens största testprojekt med självkörande bilar. Volvos testprojekt i Storbritannien har fått namnet Drive Me London och skiljer sig från andra program, då det är riktiga familjer som kommer att köra autonoma bilar på offentliga vägar.
Volvo Cars namn är synonymt med säkerhet sedan de uppfann trepunktsbältet 1959, banar väg för den globala utvecklingen av självkörande bilar – som ett led i bolagets vision att ingen ska bli allvarligt skadad eller dödad i en ny Volvo år 2020.
– Autonom bilkörning är ett stort steg framåt när det gäller säkerhet. Ju fortare självkörande bilar kommer ut på vägarna, desto tidigare kan vi börja rädda liv, säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef.
Samuelsson kommer att prata på seminariet En framtid med självkörande bilar – konsekvenser för försäkringsbranschen, som är sponsrat av Volvo och Thatcham, försäkringsbranschens forskningscenter, och äger rum den 3 maj på America Conference Centre i London.
Volvos testprojekt i Storbritannien har fått namnet Drive Me London och skiljer sig från andra program, då det är riktiga familjer som kommer att köra autonoma bilar på offentliga vägar.
Volvo kommer att registrera data från användarna för att utveckla självkörande bilar för verkliga körförhållanden – i stället för de mer orealistiska förhållandena på testbanor. Thatcham Research gör en teknisk analys av insamlade data och erbjuder professionella testförare om det skulle behövas.
Drive Me London kommer att starta i början av 2017 med ett begränsat antal halvautonoma bilar och utökas till 100 helautonoma bilar 2018, vilket gör Drive Me London till Storbritanniens största och mest omfattande testprogram med självkörande bilar.
Lanseringen av autonoma bilar innebär en revolution för den brittiska trafiken när det gäller säkerhet, köer, utsläpp och tidsbesparing.
Oberoende forskning visar att autonoma bilar kan minska antalet olyckor avsevärt, ibland upp till 30 procent. Upp till 90 procent av alla olyckor orsakas i dag av förarens misstag eller distraktion, något som försvinner till stor del med självkörande bilar.
– Fordonstillverkare förutspår att de autonoma fordon som är kapabla till att helt ta över förarens jobb under vissa delar av bilfärden kommer att lanseras någon gång från år 2021. Olycksstatistiken kommer otvivelaktigt sjunka drastiskt. Vi har redan sett detta med införandet av automatisk nödbroms på många nya bilar. Forskning i USA av NHTSA förutspår att 2035, som ett resultat av själrvkörande och uppkopplade bilar, kommer krockarna att kunna minskas med 80 procent. Och när olyckan inte går att undvika, kommer krockhastighen också att sjunka tack vare det självkörande systemet, säger Peter Shaw, vd för Thatcham Research.
När det gäller bilköer ger autonoma bilar en jämnare trafik, som gör att det blir mindre köer och i förlängningen mindre miljöfarliga utsläpp. Mindre bilköer innebär dessutom att förarna får mer tid över till annat.
– Det finns flera fördelar med autonoma bilar. Det är därför som regeringar runtom i världen måste anpassa lagar och infrastrukturen så att autonoma bilar kan komma ut på vägarna så snart som möjligt. Bilbranschen kan inte göra det på egen hand, utan vi behöver också politikernas hjälp, säger Håkan Samuelsson.
-
Apr 14, 2021
Stark produktionsökning för råstål i mars
Nyheter Under mars månad ökade svensk råstålsproduktion med 4,2 procent.
-
Apr 14, 2021
Polestar 2 utsedd till “Best of the Best” i Red Dot Awards
Nyheter -Som ny spelare på marknaden behöver vi inte förhålla oss till traditioner och historia, säger Polestars designchef om det vinnande konceptet.
-
Apr 14, 2021
AFRY vill ta täten inom industriell digitalisering
Nyheter Förvärvar Evolve Technology Sweden.
-
Apr 14, 2021
Ökat behov av el – vart ska den komma ifrån?
Branschnytt Teknikföretagen livesänder onsdag kl 16.00: Möt bland andra batteritillverkaren Northvolt och Huddig som erbjuder anläggningsmaskiner som laddhybrider. -
Apr 14, 2021
ViskoTeepak väljer övervakninglösning från SPM Instrument
Affärer Efter några års användning av handhållen mätutrustning valde ViskoTeepak ett nytt trådlöst onlinesystem för att övervaka produktionskritisk utrustning.
-
Apr 13, 2021
Hermes Award 2021 till Bosch Rexroth
Nyheter Vinner priset genom sitt världens första elektriska ställdon för styrning av processventiler under vatten. -
Apr 13, 2021
Personer som behärskar klassiska industriyrken är en bristvara
Arbetsliv Genom fortbildning ska intresset för dessa samhällsbärande yrken öka, menar Lernia, som nu erbjuder svetsspecialistutbildning på distans.
-
Hannovermässan lyfter viktiga ämnen när industrin ställer om
Coronaanpassad Hannovermässa sparkar igång denna vecka med högaktuella ämnen på programmet.
-
Det här är det mest påtagliga med utvecklingen inom skärande bearbetning
Emma Johannesen, produktionstekniker på Stenbergs i Jönköping utvecklar.
-
PLAY: På Oslo flygplats storsatsas på självkörande snöröjning
Effektivisering och automatisering står högt på agendan hos flygplatsoperatörer världen över. Se filmklippet från Yeti Move.
-
Temaveckorna: Nytt program för hyvling av invändig fyrkant
Horn lanserar.
-
Temaveckorna: Ny svarv från Hyundai-Wia
Ett flertal beställningar redan på väg ut till svenska verkstäder.
-
Tensor IxB batteriverktyg som delar integrerad kontrollpanel
Har ändå samma kraftfulla prestanda som kabelverktyg.
-
Temaveckorna: MaskinFransson dubblar faciliteterna
Verktygsmaskinhandlaren i Hölö söder om Stockholm bygger nu ut för att ge plats åt fler lagermaskiner och ett uppfräschat showroom.
-
Temaveckorna: Nästa generations standardchuck från Kitagawa
Kraftchuck med stor genomgång - BR.