Foto: EOS.

Nov 14, 2018

Dräkten Jet Suit gör det möjligt för människor att flyga


3D-printtillverkaren EOS och Gravity Industries visar upp sitt spektakulära samarbete på Formnext i Frankfurt denna vecka. Se film från provflygningen.

Gravity grundades 2017 med visionen att göra det möjligt för människan att flyga. Dräkten baseras på en patentsökande teknologi som ska revolutionera mänsklig förflyttning genom mänsklig flygning som hittills saknar motstycke. Dräkten är byggd av 3D-printade delar, specialistelektronik och fem jetmotorer. Alla komponenter utvecklas på ett agilt och tvärvetenskapligt sätt. Baserat på kontinuerlig innovation har dräkten en prestanda på 1000 bhp och kan flyga i en hastighet av över 70 kilometer i timmen.

I ett nyligen startat partnerskap med Gravity Industries kommer 3D-printföretaget EOS att presentera Gravitys banbrytande nya Jet Suit på Formnext i Hannover, 13-16 november, i sin monter G50 i hall 3.1.

-Richard och hans team på Gravity tänjer verkligen på gränserna för vad som är möjligt. Som en pionjär inom industriell 3D-printing delar vi samma innovationsanda. För Jet Suit behövde Gravity delar av hög kvalitet som kunde ge hög stabilitet i varje del och en reducerad vikt, samtidigt som de behövde kunna skapa nya versioner av produkten och optimera den. Det är här friformsframställning fungerar så väl. Det kan erbjuda ett stort värde genom att inspirera företag att förändra sättet de formger och tillverkar på. Under det här årtiondet kommer det att vara absolut nödvändigt att just tänja på gränserna för att vara verkligt innovativa, konstaterar Güngör Kara, Chief Digital Officer på EOS.

3D-printtillverkaren EOS visar sin breda portfölj av lösningar på mässan formnext i Frankfurt, Tyskland 13-16 november 2018.

Den 14 november kan mässans besökare ta del av en demoflygning som genomförs av Gravity Industries Dr. Angelo Grubisic, ansvarig för flygträning,vid ”Angora” framför hall 3 klockan 12.30.

 

EOSLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT