Foto: Easyfairs.

Mar 8, 2017

Draknäste, biltorg och framtidens teknik på Sveriges nya engineering-mässa


Idag drar mässan Advanced Engineering igång på Svenska Mässan i Göteborg.

Den 8 och 9 mars 2017 lanserar Easyfairs Advanced Engineering på Svenska Mässan i Göteborg. Advanced Engineering är en heltäckande mötesplats med fokus på högteknologisk ingenjörskonst, innovation, utveckling och framtidens teknik.

–Mässan kommer ursprungligen från Birmingham där den också är marknadsledande med över 800 utställare och 13 000 besökare under två dagar. Under 2017 lanseras mässan i både Göteborg, Oslo och Helsingfors berättar Lina Schewenius Lund, projektledare för mässan.

– Men tunga talare i ett väldigt bra seminarieprogram blandat med aktiviteter som utvecklar och inspirerar kommer den här mässan att bli en oslagbar mötesplats.

Advanced Engineering andas high tech – och är det också. När engelsmännen till stor del riktar som mot aerospace, är det främst fordonsindustrin som står i fokus i Göteborg.

– Men också composit, 3D-printing och annan framtidsteknik.

Linda Schewenius Lund, projektledare för easyFairs Advanced Engineering.

Starkt seminarieprogram
Lina Schewenius Lund är övertygad om att programpunkterna i seminarieprogrammet ger besökaren precis de verktyg de efterfrågar och menar att helheten skapar en mycket stark mötesplats för industrin.

– Seminarieprogrammet är väldigt bra med tunga talare hela vägen igenom.

Bland andra Maria Strømme, Leif Östling och Pia Sandvik, men här finns också namn som Stefan Drakensjö, Enhetschef för Robotics, ABB, Shilan Demir, Projektledare Drive Me, Volvo Cars, Ashkan Fardost, Trendspanare inom digitalisering, innovation och teknik, Bertil Thorvaldsson, ABB och Stefan Fölster, Chef för Reforminstitutet, för att nämna några. Ett genomarbetat program med högaktuella ämnen som berör industrin.

Upptäck framtiden
På mötesplatsen finns de senaste tekniska lösningarna som utvecklar och revolutionerar delar av våra branscher– Du hittar bland annat ett Virtual Reality-områ­de, där man får uppleva och utfors­ka den virtuella verkligheten och hur tekniken påverkar branschen, vi har en 3D-halvdag och dessutom Biohax microchip-implantat. Implantaten banar väg för en spännande framtid där din kropp kan tala med det digitala runt omkring oss och erbjuder en aldrig förr upplevd dimension.

Publikdragare
Andra programpunkter är unika för Advanced Engineering.

– Här finns ett biltorg, som visar den senaste tekniken och framtiden inom automotive, med elbilar, självkörande bilar och även Chalmers senaste Formula Student-bil.
Volvos Drive Me-bil kommer att finnas på biltorget. Den är Volvos mest avancerade och intelligenta hittills.

I Draknästet har man tillfälle att pitcha sin affärsidé inför fyra investerare. Det kan vara ganska tufft, som bekant, men goda idéer har chans att få finansiering.

Dessutom kommer prisutdelningar att ske under mässan; GBG Innovation Award kan man rösta i fram till lunch den 8 mars och segraren koras på plats. Inission Innovation Award är en tävling inom entreprenörskap och innovation, med bidrag från hela Sverige.

Värd ett besök
- Omkring 140 utställare finns på plats med montrar fyllda med innovationer och den senaste tekniken. Den unika kombinationen mässan erbjuder hoppas jag ska locka besökare som vill testa, uppleva och framför allt påverka den industriella revolutionen som är i full gång. Jag hoppas verkligen att vi ses på Svenska Mässan 8-9 mars, avslutar Lina Schewenius Lund.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT