Nya R970 är en borrkrona för gjutjärn som adderats till Dormer Pramets befintliga Hydra-program, som sedan tidigare omfattar R950 för stål och R960 för rostfritt. Foto: Dormer Pramet.

Apr 24, 2017

Dormer Pramets nya Hydra borrkronor för gjutjärn


Dormer Pramet har utvidgat sitt Hydra-program av utbytbara borrkronor med en ny krona för borrning i gjutjärn.

Nya R970 heter tillskottet till det existerande Hydra-programmet, som sedan tidigare innehåller två borrkronor; för stål (R950) och för rostfritt (R960). Alla tre krontyperna kan användas tillsammans med de befintliga borrkropparna av snabbstål.

En viktig egenskap hos den här modulära borrtypen är att det går enkelt och snabbt att byta ut borrkronan utan att ta ut borrkroppen ur maskinen. Det innebär mindre tidsförlust i produktionen.

Borrarna finns för borrdjup 3xD, 5xD och 8xD och har självfallet invändiga kylkanaler som förbättrar kylning och spåntransport. Den exakta passningen mellan borrkronan och borrkroppen maximerar styvheten och hålprecisionen.

Kronorna är tillverkade av micrograin-hårdmetall, som har en mycket bra kombination av hårdhet och seghet. Den titan-aluminium-nitrid-baserade beläggningen erbjuder högt oxidationsmotstånd och slitstyrka, som är en fördel vid borrning i slitande material som t ex gjutjärn.

Huvudeggshörnen har en förstärkt utformning som ger en stabilare gång och som skyddar hörnen mot de krafter som uppstår då borret går ut ur materialet. Detta ökar ytfinheten och minskar risken för urflisning i arbetsstycket, som kan uppstå vid borrning i korniga material.

140°-spetsen är korsspetsad och har därför bra centreringsegenskaper och ger låga axialkrafter i de flesta material.

För att få reda på mer om alla nya produkter som Dormer Pramet lanserar i april 2017 kan du ta kontakt med din lokala Dormer Pramet-återförsäljare eller Dormer Pramet direkt. Du kan ladda ner en pdf- version av nyhetsbroschyren Dormer 2017.1 nya produkter från www.dormerpramet.com.

Titta på de nya Dormer-produkterna i aktion på Dormer Pramets YouTube-kanal www.youtube.com/dormerpramet.

Dormer är ett varumärke inom Dormer Pramet.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT