Nya M8330-sorten finns till mer än 90 olika skärtype i Pramets sortiment, bl. a BNGX och HNGX. Foto: Dormer.

Nov 29, 2017

Dormer Pramets nya hårdmetallsort för stål


Har en PVD-beläggning av nano-typ, som förbättrar motståndet mot värmesprickor samtidigt som den är seg och klarar tryckkrafter bra.Dormer Pramet har lanserat en ny sort för allmän bearbetning i en stor mängd material i allmänhet och stål i synnerhet.

Den nya sorten M8330 är mycket pålitlig och mångsidig och passar vid både grov- och finfräsning av stål och gjutjärn, med eller utan kylning, även under svåra förhållanden. Sorten fungerar också i rostfritt stål, superlegeringar och härdat stål.

Nya M8330 ersätter den existerande 8230 och har en PVD-beläggning av nano-typ, som förbättrar motståndet mot värmesprickor samtidigt som den är seg och klarar tryckkrafter bra. Resultatet blir ett mycket produktivt skär med mycket hög slitstyrka.

M8330-sorten finns till mer än 90 olika Pramet skär och finns också i en helt ny serie skär för kopierfräsning som också lanserades i november.

Den nya sorten M8330 är ett mycket pålitligt och mångsidigt alternativ när det gäller bearbetning av stål och gjutjärn, med eller utan kylvätska.

RCMT10-skären klarar hög avverkningsgrad med upp till 5 mm skärdjup med mycket hög pålitlighet.

RCMT10-skären är gjorda för att klara höga tandmatningar i en rad olika material och finns därför i tre varianter. Geometri F är för rostfritt stål, superlegeringar och lågkolhaltiga stål, geometri M passar till stål och rostfritt, medan geometri R är lämplig för gjutjärn och härdat stål.
Som ett komplement till de här skären har Dormer Pramet utökat sin serie av mångsidigt användbara SRC-kopierfräsar. SRC10 är en serie fräsar med mindre diametrar och finns från 25 – 66 mm och som plan- pinn- och modulära fräsar.

Dess dubbelt negativa design ger ett stabilt skärförlopp även vid grovfräsning och passar till en rad olika operationer, t ex planfräsning, spiralinterpolering, rampning, dykfräsning och högmatningsfräsning.

Alla SRC10-fräsar har invändiga kylkanaler, stort antal skär och en utformning av skärens lägen som ger maximalt stöd för skärplattan med hjälp av åtta stödpunkter.

SRC10 är en serie fräsar med mindre diametrar från 25 – 66 mm och en rad varianter; pinnfräsar, planfräsar och modulära fräsar.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT