Mar 29, 2016

Dormer Pramet: Ny sort för tuff fräsning


Pramet har lanserat en ny hårdmetallsort för fräsning och utökar samtidigt planfräsprogrammet för rostfritt stål.

Den nya sorten M6330 har utvecklats speciellt för att uppnå högre eggslitstyrka och pålitlighet vid fräsning i svårbearbetade material, med och utan kylning.

Hårdmetallsorten finns tillgänglig för de mest populära vändskärstyperna; ADMX, HNGX, LNGX, LNMU, OEHT samt flera andra och är särskilt lämpad för fräsning under svåra förhållanden, t ex med intermittenta ingrepp.

De främsta fördelarna är sortens pålitlighet och långa livslängd med en hög motståndskraft mot värmesprickor. Detta tack vare den förbättrade slitstyrkan och PVD-beläggningen.

Den nya sorten är en bland många nya produkter för rostfritt stål, som Pramet lanserat nyligen.

Pramet har dessutom ökat ut fräsprogrammet för rostfritt stål med större diametrar och vändskär för djupare ingrepp för att kunna användas i kraftigare maskiner.

I de här fräsarna används de åttkantiga vändskären OEHT 09, vilka passar för instabila förhållanden och veka arbetsstycken av rostfritt och mjuka stål och skärdjup upp till 5 mm.

De mångsidiga fräsarna kan användas till såväl grov- som finfräsning, varigenom man uppnår en bättre verktygsekonomi tillsammans med betydligt kortare bearbetningstider.

Nyligen gjordes ett test där en stålplåt (3900mm x 3200mm) frästes med de nya OEHT-skären, med kylning. Operationen som omfattade både grov- och finfräsning med samma verktyg, tog 52 minuter.
Med en konkurrents fräsar tog samma operation 252 minuter och måste då göras i två moment med två olika fräsar.

Som komplement finns nu också XEHT 09 med ett wiper skär, samt runda skär, REHT 24, för plan- och kopierfräsning. Alla kan spännas in i samma fräskropp och gör verktyget ännu mer användbart och kostnadseffektivt.

För de här skärtyperna finns nu ett brett fräsprogram mellan 80 – 315 mm diameter. Samtliga fräsar har givetvis invändiga kylkanaler.

Bilden: Nya sorten för fräsning; M6330. Finns till Pramets mest populära skärtyper.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    77
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT