Från vänster Jerome David, CEO, Wetmore Tool and Engineering, Filippo Mauri, business controller, Dormer Pramet, Stefan Steenstrup, president, Dormer Pramet, Cameron Reilly, managing director, Corridor Capital och Martin Sehnal, DP.

Feb 4, 2019

Dormer Pramet köper verktygstillverkare


Företaget tillverkar kundspecificerade skärverktyg.

Dormer Pramet har förvärvat Wetmore Tool and Engineering, en USA-baserad tillverkare av kundspecificerade skärverktyg i HSS- och hårdmetall.

Wetmore Tool and Engineering, baserade i Chino, Kalifornien, är en ledande tillverkare av anpassningsbara skaft liksom fästdon, brotschar och nitverktyg. Företaget är specialiserad på skärverktyg för manuell användning som används av flera globala företag inom flygindustrin.

Förvärvet stärker Dormer Pramets position och produktutbud inom flygindustrin, särskilt på marknader som USA, Brasilien, Kanada, Kina, Frankrike, Italien och Storbritannien.

Stefan Steenstrup, president för Dormer Pramet, säger:

-Jag är väldigt glad över att vi har nått en överenskommelse och förvärvat Wetmore Tool and Engineering och vi välkomnar dem till Dormer Pramet-familjen.

-Wetmore har i över 60 år varit en ledande leverantör av högkvalitativa skärverktyg och har ett gott rykte för sin precision och service till flygindustrin. I kombination med bra inställning till kundservice, passar företaget in både strategiskt och kulturellt med Dormer Pramet.

-Vi ser detta väldigt mycket som ”business as usual” för båda företagen och vi fortsätter att växa och utöka vår närvaro inom flygindustrin. Det ger oss betydande varumärkesigenkänning, inte bara i USA, utan världen över.

-Befintliga Wetmore-kunder kommer även fortsättningsvis ha tillgång till de högkvalitativa produkter och tjänster de har blivit vana vid. Dessutom kommer de nu ha tillgång till Dormer Pramets omfattande sortiment av högkvalitativa roterande- och vändskärsrverktyg.

-På samma sätt kommer varumärket Wetmore bli mer välkänt bland Dormer Pramet-kunder runt om i världen genom vårt etablerade globala distributions- och försäljningsnätverk.

Jerome David, VD på Wetmore Tool and Engineering, kommer att fortsätta i positionen och spela en viktig roll i övergången, som ny medlem av Dormer Pramets globala ledning.

Som ett led i förvärvet adderas varumärket Wetmore till de nuvarande varumärkena inom Dormer Pramet, Dormer, Pramet, Precision Twist Drill och Union Butterfield.
Dormer Pramet är resultatet av en fusion 2014 mellan producenten av roterande skärande verktyg Dormer och specialisten på vändskärsverktyg Pramet.

Styrkorna hos de båda företagen kombinerades och gav kunderna tillgång till ett omfattande sortiment av högkvalitativa roterande verktyg samt vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvning.

Dormer Pramet har ett utvecklat nät bestående av 20 försäljningskontor som servar mer än 100 marknader runtom i världen. Dessa stöds av moderna produktionsenheter i Europa och Sydamerika och ett globalt distributionsnät som gör oss till ett verkligt globalt företag.
Share
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123