Mar 20, 2016

Dorato Tools nyanställer


Dorato Tools expanderar och har anställt Tobias Wahlin som säljare till regionen Småland med omnejd/Region Syd.

– Det är med stor glädje som vi välkomnar Tobias till Dorato. Vi tror att Tobias är helt rätt person för oss i vår ambition att bli större i södra Sverige, säger Doratos VD Mikael Gyllhamn.

Tobias Wahlin har en lång erfarenhet inom industrin. Närmast kommer han från AGES Machining i Värnamo där han arbetat med avancerad skärande bearbetning inom svarvning, fräsning och slipning i 13 år.  Nu tar han steget till säljare.

– Jag har arbetat inom industrin i princip sedan gymnasiet och har känt en tid att jag ville utmana mig själv och göra något annat. När den här möjligheten dök upp kände jag att det var helt rätt för mig. Det känns oerhört spännande men samtidigt lite nervöst. Det är givetvis mycket nytt när man kommer till ett nytt jobb men jag är väldig trygg med det som jag har gjort de senaste åren, säger Tobias.

Tobias Wahlin har arbetat som underleverantör till fordonsindustrin som ställer stora krav på kompetens och kvalitet. I hans yrkesroll har det även innefattat att arbeta med ständiga förbättringar och optimeringar inom speciellt svarvapplikationer, något som är livsviktigt för industrin inom produktion. Tobias tar sin kunskap, erfarenhet och värdefulla kompetens  inom branschen med sig när han nu blir säljare. 

– Jag har stor kunskap om produkterna och maskinerna då de har varit mina arbetsverktyg under många år. Det är en enorm fördel att jag kan branschen. Jag kommer att veta vad kunderna pratar om och vill ha. Sedan är jag en glad gubbe som är nöjd med livet och en social kille som inte är rädd för att skapa nya kontakter. Det här kommer att bli jätteroligt. Jag ser verkligen emot att få börja jobba på Dorato.

 Och Doratos VD Mikael Gyllham instämmer:

– Vi ville ha en driven person med kunskap i de processer som vi arbetar med. Vi fastnade för Tobias för hans sociala kompetens och för hans tekniska kunskaper. Han är en mycket duktig svarvare med stor kunskap i branschen som han kommer att ha nytta av när han nu blir säljare hos oss.

 Varför gör ni den här satsningen på Småland med omnejd/Region Syd?

– Vi tror väldigt mycket på den här regionen. Det går bra för den regionen och här finns många företag som är vår målgrupp. Vi har funderat länge på att expandera där och vi ser det som en av de viktigaste regionerna för oss att ha en närvaro i.

 Tobias Wahlin börjar sin anställning hos Dorato Tools 29 mars 2016.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT