koreanska fräshobbstillverkaren DTR

Koreanska fräshobbstillverkaren DTR. Foto: Dorato Tools.

Jun 17, 2019

Dorato Tools blir representant för världens största tillverkare av fräshobbar


I förra veckan stod det klart.

Dorato Tools AB med säte i Eskilstuna blir representant för koreanska fräshobbstillverkaren DTR i Sverige, Norge och Danmark.

Koreanska DTR är specialiserat på tillverkning av verktyg för framförallt kuggbearbetning. Man är idag världens största leverantör av fräshobbar, men levererar utöver detta ett program med bland annat skärhjul och dragbrotsch.

Efter att DTR:s tidigare svenska representant E-Cira AB aviserat att man lägger ner verksamheten, har DTR intensivt sökt efter en ny partner att samarbeta med i Skandinavien.

-När de kontaktade oss, insåg vi ganska snart att deras produkter mycket väl kompletterar vårt befintliga program, säger Mikael Gyllhamn, VD för Dorato Tools. Vi har idag redan en etablerad kundrelation med merparten av de kunder som använder DTR:s produkter, så startsträckan blir ganska kort tack vare det, fortsätter Gyllhamn.

Ambitionen närmast är att besöka så många som möjligt av de företag som använder DTR idag innan semestern för att presentera Dorato som DTR:s nya samarbetspartner.

DTRLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT