koreanska fräshobbstillverkaren DTR

Koreanska fräshobbstillverkaren DTR. Foto: Dorato Tools.

Jun 17, 2019

Dorato Tools blir representant för världens största tillverkare av fräshobbar


I förra veckan stod det klart.

Dorato Tools AB med säte i Eskilstuna blir representant för koreanska fräshobbstillverkaren DTR i Sverige, Norge och Danmark.

Koreanska DTR är specialiserat på tillverkning av verktyg för framförallt kuggbearbetning. Man är idag världens största leverantör av fräshobbar, men levererar utöver detta ett program med bland annat skärhjul och dragbrotsch.

Efter att DTR:s tidigare svenska representant E-Cira AB aviserat att man lägger ner verksamheten, har DTR intensivt sökt efter en ny partner att samarbeta med i Skandinavien.

-När de kontaktade oss, insåg vi ganska snart att deras produkter mycket väl kompletterar vårt befintliga program, säger Mikael Gyllhamn, VD för Dorato Tools. Vi har idag redan en etablerad kundrelation med merparten av de kunder som använder DTR:s produkter, så startsträckan blir ganska kort tack vare det, fortsätter Gyllhamn.

Ambitionen närmast är att besöka så många som möjligt av de företag som använder DTR idag innan semestern för att presentera Dorato som DTR:s nya samarbetspartner.

DTRLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  288
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  15