koreanska fräshobbstillverkaren DTR

Koreanska fräshobbstillverkaren DTR. Foto: Dorato Tools.

Jun 17, 2019

Dorato Tools blir representant för världens största tillverkare av fräshobbar


I förra veckan stod det klart.

Dorato Tools AB med säte i Eskilstuna blir representant för koreanska fräshobbstillverkaren DTR i Sverige, Norge och Danmark.

Koreanska DTR är specialiserat på tillverkning av verktyg för framförallt kuggbearbetning. Man är idag världens största leverantör av fräshobbar, men levererar utöver detta ett program med bland annat skärhjul och dragbrotsch.

Efter att DTR:s tidigare svenska representant E-Cira AB aviserat att man lägger ner verksamheten, har DTR intensivt sökt efter en ny partner att samarbeta med i Skandinavien.

-När de kontaktade oss, insåg vi ganska snart att deras produkter mycket väl kompletterar vårt befintliga program, säger Mikael Gyllhamn, VD för Dorato Tools. Vi har idag redan en etablerad kundrelation med merparten av de kunder som använder DTR:s produkter, så startsträckan blir ganska kort tack vare det, fortsätter Gyllhamn.

Ambitionen närmast är att besöka så många som möjligt av de företag som använder DTR idag innan semestern för att presentera Dorato som DTR:s nya samarbetspartner.

DTRLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14