Foto: Dorato Tools.

Oct 15, 2018

Nyinvigning för verktygsföretaget


Dorato Tools satsar för framtiden med nybyggda lokaler och rekrytering.

Dorato Tools är en rikstäckande leverantör av verktyg för skärande bearbetning. På produktprogrammet står bland annat ett komplett program av hårdmetallverktyg och hållare för svarvning, fräsning och borrning från ZCC Cutting Tools, ett heltäckande program av verktyg för försänkning och bakplaning från Granlund Tools samt grundhållare och drivna verktyg från SU-Matic.

Företaget har nyligen expanderat lokalerna rejält och den 3 oktober var det dags för invigning på Kungsgatan 98 i Eskilstuna.

-De nybyggda lokalerna är ett fantastiskt lyft för organisationen, säger Dorato Tools vd, Mikael Gyllhamn, till Svensk Verkstad. Från 30 kvadratmeter kontor, har vi nu 200 kvadratmeter fördelat lika på kontor och en demohall med 5 meters takhöjd för permanentutställning. Dessutom har vårt systerföretag, Stenbergs, hyrt in sig och har en Okuma Genos M560-V på plats i hallen, där vi gemensamt kan köra demonstrationer och testa verktyg, fortsätter Gyllhamn. Detta är också en satsning från Stenbergs sida för att förstärka sin närvaro i Mälardalsregionen.

-På övervåningen har vi vårt kontor i öppet landskap, samt konferensrum och pentry som är anpassat för utbildningar och möten.

Efter semestern började Peter Björkman som innesäljare / tekniker på Dorato. Han har över 10 års erfarenhet som operatör samt 3 år som produktionstekniker. Peter kommer närmast från Eskilstuna Data Mekan.

-Förstärkningen av organisationen är också en del av den expansiva satsning vi nu gör, säger Mikael Gyllhamn.

Invigningen gick i oktoberfesttema då tidpunkten sammanföll med det traditionella bayerska firandet. Personalen var dagen till ära klädda i Lederhosen och Dirndl och det serverades äkta Nürnberger Bratwurst från grillen samt surkål.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123