Doosan DX170W

Doosan DX170W. Foto: Doosan.

Sep 13, 2019

Engcon satsar på Europa med maskinjätte


Under hösten levereras de första grävmaskinerna som är fabriksförberedda för att utrustas med Engcons utrustning.


Doosan och Engcon har tecknat avtal om utökat samarbete i Europa. Under hösten levereras de första Doosan grävmaskinerna som är fabriksförberedda för att utrustas med Engcons tiltrotator, styrsystem och fästen.

Samarbetet innebär att grävmaskinstillverkaren Doosan kommer att fabriksförbereda sina grävmaskiner i Europa för tillrotatortillverkaren Engcons styrsystem, fästen och tiltrotatorer. De första tiltrotatorförberedda Doosan grävmaskinerna rullar ut under hösten 2019.

–Fördelen för våra slutkunder är att de får en mycket snabbare leverans – grävmaskinen de köper är förberedd för en Engcon tiltrotator. Det är ett viktigt steg i vår strävan att ständigt förbättra vår service, förklarar Krister Blomgren, VD på Engcon.

En tiltrotator kan effektivisera grävarbetet med upp till 50 procent, utöver det är aspekter som förbättrad säkerhet och mindre miljöpåverkan starka argument för att använda sig av tiltrotatortekniken. Fler och fler marknader inser potentialen i Engcons produkter och hur de effektiviserar och utvecklar arbetet. Det långsiktiga målet är att utöka samarbetet från att bara gälla Europa till hela världen.

–Våra produkter har länge varit en nordisk företeelse och nu ser vi en tydlig trend att Europa börjar öppna sig för att använda tiltrotatorer och våra system, då är förberedda grävmaskiner en smidig väg för att nå fler slutkunder, säger Krister Blomgren, VD på Engcon.

Både Doosan och Engcon ser grävmaskinen som en redskapsbärare, som ersätter andra maskiner. Genom att använda ett automatiskt snabbfäste i kombination med en tiltrotator blir det enkelt att byta verktyg, vilket ger ett mer flexibelt och effektivare arbetssätt

Doosan Infracore Europe Marketing Communications Manager, Kevin Lynch, kommenterar ytterligare:

–Vi är glada över att använda Engcon som en av våra partners för styrsystem och tiltrotatorer. På grund av den starka tillväxten på denna marknad kommer vårt partnerskap att ge ökad arbetseffektivitet för att svara på våra återförsäljares och kunders efterfrågan.

Samarbetet innebär också att Doosan och Engcon kommer att delta på olika mässor och evenemang tillsammans. Det första officiella gemensamma evenemanget är Quarry Days, nära Prag i Tjeckien den 17-19 september. Eventet är för speciellt inbjudna återförsäljare från hela Europa, vilket ger dem möjlighet att prova olika maskiner, lära sig mer om ny teknik och ställa frågor om produkterna.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT