Foto: Pixabay.

May 31, 2018

Donald Trump inför ståltullar för EU


Redan under torsdagen väntas besked om att tullarna ska börja gälla i morgon fredag den 1 juni.

USA:s president Donald Trump har beslutat sig för att ta bort undantaget för de europeiska länderna när det gäller stål- och aluminiumtullarna. Enligt Wall Street Journal väntas han under torsdagen offentliggöra att tullarna ska börja gälla från den 1 juni. Det skriver Di.se.

Utan det europeiska undantaget kommer exporten av stål till USA från europeiska länder att beläggas med en ståltull på 25 procent och en aluminiumtull på 10 procent, förutsatt att inte parterna lyckas komma överens om något annat i sista stund.

Förhandlingarna med EU under onsdagen i Paris gav inget resultat och USA:s handelsminister Wilbur Ross tonade i stället ned konsekvenserna av de kommande tullarna och uppmanade europeérna att liksom kineserna fortsätta förhandla med USA även om tullarna införs.

-Kina har inte använt tullarna som en ursäkt för att sluta förhandla och de betalar sina tullar. Det är enbart EU som hävdar att det inte kommer att förhandla om tullarna införs, sa Wilbur Ross

-Jag förstår vad Wilbur Ross säger men jag håller inte med, konstaterade den holländske handelsministern Sigfrid Kaag, som deltog i en panel med Wilbur Ross, och Kaag vidhöll att EU inte tänker förhandla under hot. 
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  411
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT