Ola Rollén. Foto: Hexagon.

Jan 11, 2018

Domen mot Ola Rollén


-Jag känner mig lättad, säger Hexagons vd Ola Rollén.

Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén, har blivit friad av Oslo tingsrätt från norska ekobrottsmyndighetens (Økokrim) anklagelser om insiderhandel.

"Domstolens slutsats är att det är övervägande sannolikt att Rollén inte hade insiderinformation när han handlade aktier i Next på Greenbridges vägnar. Ola Rollén ska därför frikännas", skriver tingsrätten i domen.

Beskedet kom på onsdagen och företaget skriver i ett pressmeddelande att det är en upprättelse för Ola Rollén som bestämt förnekat samtliga anklagelser.

-Jag känner mig lättad av den friande domen vilket bekräftar vad jag och mina advokater sagt från första början; att jag inte gjort något fel. Jag känner stor tacksamhet för allt stöd jag fått från aktieägare och medarbetare under denna svåra tid. Jag är glad för att få arbeta för ett bolag som kan hantera motgångar med sådan värdighet. Jag är hängiven att fortsätta som vd för Hexagon så länge jag har styrelsens och aktieägarnas stöd, säger Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef.

Rolléns försvarsadvokater har från första början gjort gällande att anklagelserna baserats på felaktiga tolkningar av såväl fakta som tillämplig lag. Ola Rolléns handlande var helt i linje med gällande rutiner och var inte baserad på någon insiderinformation.  

-Vi förväntade oss en friande dom från början och är självfallet nöjda med att dessa anklagelser nu avvisats av tingsrätten. Dock är det en stor besvikelse att en korrekt utvärdering av fallet inte gjordes av de relevanta norska myndigheterna i ett tidigare skede,” säger advokat Christian B. Hjort.

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är dock fortsatt kritisk och säger i en kommentar till Di TV:

-Vi hoppas att Ola Rollén drar några slutsatser utifrån en process som måste ha varit väldigt jobbig. Förhoppningsvis landar han i att hålla sig borta från den här typen av affären framöver.

När det stod klart att Hexagons vd Ola Rollén stod åtalad misstänkt för insiderbrott, uppmanade Aktiespararna bolaget att sätta honom i time-out. Det skedde aldrig. Istället fortsatte han leda bolaget, samtidigt som han genomgick rättsprocessen i Oslo tingsrätt under hösten.

-Som offentlig person för ett ledande stort bolag måste man säkerställa att man hela tiden är på rätt sida, säger Joacim Olsson.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT