Fredrik Gedda. Foto: Svensk Verkstad.

Jun 29, 2016

Fredrik Gedda: "Att stöjda yrkestävlingarna är win-win"


DMG MORI är partner till EuroSkills 2016, Yrkes-EM i Göteborg. Som världens största tillverkare av CNC maskiner kommer DMG MORI att säkerställa kvaliteten på yrkestävlingarna i Göteborg i december.

– Vi är stolta över att DMG MORI väljer att gå in som Skill Sector Partner i EuroSkills. De är världsledande tillverkare av CNC-maskiner och med hjälp av dem kommer vi att kunna hålla tävlingarna med den absolut senaste tekniken så att vi når den nivå vi strävar efter, säger Viveka Blomgren, Marketing Manager på EuroSkills 2016.

-Vi gör en stor satsning på EuroSkills som vi är stolta över, ungdomarna är vår framtid som vi vill ge bästa tänkbara förutsättningar, säger Fredrik Gedda, VD på DMG MORI Sweden.

DMG MORI är sedan tidigare en global partner till WorldSkills.

"Att stöjda yrkestävlingarna är win-win"

DMG MORI deltog också på Elmia Verktygsmaskiner och ställde upp med maskiner till Yrkes-SM när finalerna avgjordes i CNC-svarvning och CNC-fräsning i Skärteknikcentrums regi.

Fredrik Gedda är entusiastisk och engagerad och ser vikten av att företag som hans gör insatser av det här slaget för att främja intresset bland unga för industri och maskiner.

Dagens maskiner, inte minst de som DMG MORI tillverkar, är ju också designade på ett sätt som borde attrahera unga människor. Ja, faktiskt så arbetar industridesigners och konstruktörer med detta i åtanke idag.

– Vi vill att ungdomarna ska tycka ”Shit vad coola maskiner!” säger Fredrik Gedda, vd för DMG MORI Sweden.

– Att Yrkes-SM i CNC går av staplen i samband med Elmia Industrimässor är en jättebra satstning tycker vi. Här är ju alla potentiella arbetsgivare, säger Fredrik Gedda med stor entusiasm, vd för DMG MORI Sweden.

– Vi satsar mycket på det här och har bidragit med våra coolaste maskiner och appbaserade styrsystem till tävlingen. Vi vill att ungdomarna ska tycka ”Shit vad coola maskiner!”.

– Alla pratar om att det är svårt att rekrytera, men vi försöker agera. Det här är en storsatsning från vår sida. Det här är framtiden, säger Fredrik Gedda. En av de tävlande ska faktiskt på anställningsintervju hos våra kunder, så det här är ju verkligen win-win.

KORT OM YRKES-EM 2016
• 1-3 december
• 40 000 kvadratmeter tävlings- och utställningsyta på Svenska mässan
• Fler än 500 internationella tävlande
• 35 yrken representeras i olika grenar
• Utställningar och föreläsningar för skolan och näringslivet.

Toppbild: Fredrik Gedda, vd DMG MORI Sweden. Foto: Svensk Verkstad/Charlotta Hörnqvist.

Läs även artikeln "Svenska EM-landslaget klart"
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123