Lars Alrutz, vd, och Joel Jonsson, applikationstekniker, framför NZX2000STY3. Foto: DMG MORI.

May 8, 2018

Växjöfabriken investerar i nya maskiner


Här finns en högautomatiserad maskinpark med flera robotceller där fleraxliga robotar laddar maskinerna.

Växjöfabriken AB har 50 års erfarenhet av bearbetning i gjutgodskomponenter i medelstora volymer. Maskinparken är högautomatiserad med flera robotceller där fleraxliga robotar laddar maskinerna. Företget levererar gjutgodskomponenterna till svenska industrikunder. Successivt samarbete har genererat en unik kunskapsbank när det gäller allt från konstruktions- och produktionslösningar till ren bearbetning.

Operatör Fredrik Stenemo.

Nu har Växjöfabriken AB investerat i ytterligare i två svarvar från DMG MORI. Den första maskinen som anlände under vintern är en extremt kraftig och stabil 2-axlig svarv med roterande verktyg och Y-axel.

Maskinen ska användas till förserier, protyper och kortare serier med krävande uppspänning och höga krav på rundhet. Med denna investering blir de extremt flexibla och det APP-baserade styrsystemet CELOS underlättar snabba riggningar av maskinen.

Den andra maskinen anlände under mars månad och kommer nu under våren att automatiseras med en fleraxlig robot från EvoMatic AB i Karlshamn. Anledningen till investeringen var ett nytt kontrakt hos en befintlig kund. Svarven är en DMG MORI NZX2000STY3 vilken är utrustad med 2 svarvspindlar, 3 revolvrar och 3 Y-axlar. Styrd i hela 12 axlar och har platser för 48 verktyg.


 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  404
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  85
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT