May 4, 2016

DMG MORI säkerställer maskinparken när Yrkes-EM 2016 går av stapeln


DMG MORI är partner till EuroSkills 2016, Yrkes-EM i Göteborg. Som världens största tillverkare av CNC maskiner kommer DMG MORI att säkerställa kvaliteten på yrkestävlingarna i Göteborg i december.

- Vi är stolta över att DMG MORI väljer att gå in som Skill Sector Partner i EuroSkills. De är världsledande tillverkare av CNC-maskiner och med hjälp av dem kommer vi att kunna hålla tävlingarna med den absolut senaste tekniken så att vi når den nivå vi strävar efter, säger Viveka Blomgren, Marketing Manager på EuroSkills 2016.

- Vi gör en stor satsning på EuroSkills som vi är stolta över, ungdomarna är vår framtid som vi vill ge bästa tänkbara förutsättningar, säger Fredrik Gedda, VD på DMG MORI Sweden.
DMG MORI är sedan tidigare en global partner till WorldSkills och stärker nu sitt engagemang för yrkesutbildningar ytterligare genom samarbetet med EuroSkills.

EuroSkills, yrkes-EM, är Europas största tävling i yrkesskicklighet och 1-3 december genomförs detta evenemang för första gången i Skandinavien. Besökarna kommer att kunna se på när ungdomar från hela Europa tävlar om EM-titeln i 35 yrken. Tävlingsyrkena är allt ifrån snickare och rörmokare till kock och webdesigner. Förutom tävlingarna kommer det att finnas möjlighet att prova på alla yrken och upptäcka sina egna talanger ihop med information som påvisar alla möjligheter med en yrkesutbildning – jobb direkt, starta eget, jobba utomlands eller läsa vidare på högskola.

På bilden: Marcus Morén. Foto: EuroSkills.

cncLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT