DMG MORI ProfilGruppen NHX4000

Natalya Ismukhamedova vid maskinen DMG MORI NHX4000. Foto: DMG MORI.

Jun 18, 2019

DMG MORI levererar till Profilgruppen


Aluminiumföretaget utökar maskinparken i Åseda.

ProfilGruppen i Åseda har investerat i sin fjärde horisontella flerop från DMG MORI. Den här gången blev det en DMG MORI NHX4000 med en palettväxlare med 2 paletter. Investeringen var ett led i en ökad marknadsandel och samtidigt nya produkter hos en befintlig kund. Valet av maskin baserades på god erfarenhet av tidigare installerade maskiner med hög tillgänglighet. Maskinen installerades i slutet av April.

NHX4000 har ett rörelseområde på X/Y/Z 560/560/660mm med palettstorlek på 400x400mm. Maskinen har en speedMASTER-spindel med ett varvtal upptill 20.000varv/min, 37kW, 221Nm och 3 års garanti. Maskinen är oerhört snabb med 1.2G i acceleration och 60m/min i snabbtransport, men samtidigt väldigt noggrann då den har skalor i alla axlar. Maskinen är kompakt och kräver endast 11,0 kvm.

ProfilGruppen är ett svenskt bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Idag har koncernen cirka 450 medarbetare med huvudkontor i småländska Åseda. Kunderna finns i flera olika branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14