DMG MORI CMX1100V Holsby Metall

DMG MORI CMX1100V, Christian Holmstrand, Pierre Sundlöv och Simon Nilsson. Foto: DMG MORI,

Jun 17, 2019

Holsby Metall investerar i maskiner från DMG MORI


Samtidigt bygger man ut produktionslokalerna i både Vetlanda och Holsby Brunn.

Mikael Fasth och Simon Nilsson förvärvade Holsby Metall AB i Vetlanda i februari 2011. Båda två har flera års erfarenhet från verkstadsindustrin och ser mycket ljust på företagets framtid. Just nu byggs det för fullt och utökning av produktionsytan pågår både i Holsbybrunn med 2000 kvm, ger totalt 8000 kvm, och i Vetlanda med 1000 kvm, vilket ger totalt 3000 kvm.

Holsby Metall AB är en väletablera verkstad med stabila marknadspositioner inom VVS, hydraulik och fordonsindustrin. Tillverkningen består av framför allt koppar, mässing och aluminium. Under senare år har profiler i aluminium blivit en stor del av Holsby Metalls produktsortiment.

Företaget erbjuder också ytbehandling, CNC-bearbetning, montering, blästring, verktygstillverkning och gängbeläggning. Inom bolaget finns två effektiva produktionsenheter, Varmpressning och efterbearbetning i Holsbybrunn samt en enhet för efterbearbetning i Vetlanda.

Sedan årsskiftet har DMG MORI levererat tre maskiner till Holsby Metall. Tidigare i år har två stycken DMF260/7 levererats för bearbetning av aluminiumdetaljer inom telekomindustrin. Holsby har idag fem stycken DMF 260/7 installerade i sin fabrik i Vetlanda. Alla DMF260/7 är integrerade i robotceller och är helt automatiserade. Rörelseområdet i DMF260/7 är X/Y/Z 2600/700/700mm och med ett bord på 2900x700mm.

Även att det är en stor maskin så är den extremt snabb med 80m/min i snabbtransport i alla axlar. Med skalor i alla axlar så har den även hög precision och noggrannhet. Frässpindel är en SpeedMASTER spindel med 35kW, 20.000varv/min och 130Nm. Maskinerna är dessutom utrustade med NC-bord.

Utöver dessa två maskiner har Holsby Metall investerat i en CMX1100V. Denna maskin placerades i deras verktygsavdelning i Holsbybrunn. Maskinen är avsedd för att bearbeta varmpressverktyg, fixturer samt komponenter till deras automatiseringsavdelning. Den vertikala fleroperationsmaskinen CMX-1100V har ett rörelseområde på X/Y/Z 1100/560/510mm och är utrustad med frässpindel med 40-kona och 15.000varv/min. Det ergonomiskt placerade bordet mäter 1400x560mm och i verktygsmagasinet finns det plats för 30 verktyg. Maskinen är utrustad med en mätprobe för att minimera ställtiden.

Holsby Metall AB omsätter SEK 165 milj och sysselsätter ca 90 personer.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14