DMG Examec

Från vänster operatören Reine Magnusson, Mats Ohlsson, vd och ägare, Jonathan Lempinen, operatör och Elsid Ljajic som är kvalitetsansvarig. Foto: DMG MORI.

Nov 11, 2019

Två nya maskiner från DMG MORI


Att kunna handla direkt av maskintillverkaren och att de själva har en stor egen serviceorganisation, var avgörande för beslutet.

Nu är den nya maskinen på plats och igång hos Examec, en DMC 160 FD dB från DMG MORI.

Valet föll på DMG MORI som maskinleverantör för de två senaste investeringarna, på grund av att man handlar direkt av maskintillverkaren och att de själva har en stor egen serviceorganisation, förklarar Mats Ohlsson som är vd och ägare av bolaget.

Examec är specialiserat på precisionsdetaljer och avancerat maskinbygge i mindre serier. Företaget bygger maskiner med högsta krav på tillförlitlighet, där krångel och haveri skulle orsaka allvarliga konsekvenser. Det kan handla om förlorad produktion, livsmedelssäkerhet eller felaktiga data.

Vår styrka ligger i komplicerade montage och tillverkning av detaljer med högsta precision, gärna större detaljer, förklarar Mats Ohlsson.

Från konstruktion och projektledning till el, automation och slutprovning. Vi har allt under ett tak. Som systemleverantör till större internationella företag har vi ofta ett helhetsansvar och levererar större moduler direkt till vår klients produktionsflöde. Vår höga kvalitet och leveransprecision bygger på ett välutvecklat ledningssystem enligt principerna i Lean Manufacturing. Vårt mätlab, med bland annat en större koordinatmätmaskin, verifierar att vi håller det vi lovat.

Examec bygger till exempel hela moduler till större tryckpressar och har mycket hög kompetens när det gäller att tillverka valsar med högsta precision. I företaget finns ett fantastiskt gäng duktiga yrkesmän och -kvinnor som har högt utvecklad yrkeskunskap med hög ambitionsnivå och serviceanda.

Företaget har en modern och välhållen maskinpark och konstruerar i Solid Works, Pro Engineer, Auto Cad och Vector Works. Nu senast har Examec alltså investerat i en NTX2000 en B-axelsvarv och nu den här DMC 160 FD dB:

DMC 160 FD duoblock har X=1600mm, Y=1600mm Z=1100mm
FD innebär att förutom simultan 5-axlig bearbetning finns det även svarvfunktion i maskinen
Styrsystemet är Heidenhain TNC 640
123st HSK-100 verktygsplatser på två hjul
80bar tryck genom spindel med 980L tank
MPC machine protection control
3D QuickSET
SGS spindle Growth Sensor
Operation Mode 4
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT