Foto: Jönköpings Modelltillverkning.

Oct 8, 2018

Jönköpingsföretaget investerar för ökad kapacitet inom verktygstillverkning


-Behovet av verktygsframtagning med avancerad fräsning och fina ytkrav har ökat på marknaden, säger vd Jonas Lundström.

Jönköpings Modelltillverkning AB har länge haft högt tryck i sina 5-axliga fräsmaskiner. Detta är en av anledningarna till investeringen som gjordes innan semestern.

JMT har investerat i en ny 5-axlig maskin av modell DMU 75 monoBLOCK. Denna investering bidrar till en ökad kapacitet av verktygsframtagning i material från aluminium till härdat stål. Maskinen har ett rörelseområde på 750x650x560mm.

DMU 75 monoBLOCK. Foto: DMG MORI.

-Vi sökte en användarvänlig maskin med hög precision som kunde generera fina ytor på våra verktyg. DMG MORI uppfyllde dessa krav och blev ett självklart val denna gången, skriver företaget i ett pressmeddelande.

-Vi är i en expansiv fas och detta stärker vår position på marknaden. Vi har haft en stor ökning av verktygsframtagning de senaste åren. Behovet av verktygsframtagning med avancerad fräsning och fina ytkrav har ökat på marknaden. Företagets nyinvestering gör att vi får ytterligare kapacitet i vår redan moderna maskinpark, säger VD Jonas Lundström.

Maskinen som levererades av DMG MORI Sweden AB är nu i full drift.

Dubbelverkande verktyg i kirkzite. Foto: Jönköpings Modelltillverkning.

JMT har för närvarande 15 anställda och en omsättning på cirka 35 Msek. Företaget är verksamt inom modell- och verktygsframtagning samt framtagning av gjutna och bearbetade prototyper i mindre serier. Kunderna finns inom flyg-, fordons- och gjuteriindustrin.

Produktionslokalen har idag en yta på 1700 m² varav 80 m² består av plastverkstad och 80 m² är lackeringsverkstad. 2007 förvärvades grannfastigheten som nu inrymmer kontor, personalutrymmen på 400 m² samt lager på 250 m².
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT