May 16, 2016

Sveriges mest lovande operatörer och DMG MORI storsatsar


- Vi vill att ungdomarna ska tycka ”Shit vad coola maskiner!” säger Fredrik Gedda, vd för DMG MORI Sweden.

- Att Yrkes-SM i CNC går av staplen här i samband med Elmia Industrimässor är en jättebra satstning tycker vi. Här är ju alla potentiella arbetsgivare, säger Fredrik Gedda med stor entusiasm, vd för DMG MORI Sweden.

- Vi satsar mycket på det här och har bidragit med våra coolaste maskiner och appbaserade styrsystem till tävlingen. Vi vill att ungdomarna ska tycka ”Shit vad coola maskiner!”.

Ungdomarna är framtiden

DMG MORI ställde ut på Elmia Verktygsmaskiner i Jönköping i förra veckan. Företaget hade även ställt upp med maskiner till Yrkes-SM i CNC-svarvning och CNC-fräsning som gick av stapeln samtidigt under mässan, i arrangemang av Skärteknikcentrum.

- Alla pratar om att det är svårt att rekrytera, men vi försöker agera. Det här är en storsatsning från vår sida. Det här är framtiden, säger Fredrik Gedda. En av de tävlande ska faktiskt på anställningsintervju hos våra kunder, så det här är ju verkligen win-win.

Seger till småländska Emmaboda

Under torsdagen avgjordes det. Det var elever vid Industritekniska programmet på Vilhelm Mobergsgymnasiet i småländska Emmaboda som kammade hem segrarna i båda grenarna. Felix Persson blev vinnare i grenen CNC-fräsning och Nam Pham i CNC-svarvning. De två kommer att tävla i WorldSkills 2017 i Abu Dhabi.


Vinnaren Felix Persson i grenen CNC-fräsning Foto: Johnny Thörnkvist.


Vad tycker DMG MORI om konceptet med fyra mässor under samma tak?

- Jo, det känns helt rätt. Den svenska marknaden är så liten, så tänket är helt rätt. Det känns jättebra. Det här är en stor satsning för oss, säger Fredrik Gedda.


- Det är kul att jobba med ett sånt här drivet gäng, säger Fredrik Gedda t.h. tillsammans med Anders Wikström t.v., DMG MORI Sweden.

Toppbild: Fredric Gedda, vd DMG MORI Sweden.

Foto: Svensk Verkstad/Charlotta Hörnqvist.

cncLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT