Foto: Dinbox.

Jan 16, 2018

Sveriges största leverantör av fastighetsboxar tar hem produktion från Kina till Sverige


Höga volymer och en ny maskin med överlägsen bockhastighet gynnar Dinbox satsning på svensktillverkat.

Sedan 2009 är Dinbox Sveriges största leverantör av fastighetsboxar. Produktutveckling och höga volymer som optimerar tillverkning och distribution är två viktiga faktorer för framgångarna. I takt med att företaget ökat sin marknadsandel för fastighetsboxar har man också lagt till många fler produkter i portföljen – bland annat digitala våningsregister samt elektroniska lås och tvättstugebokning via pekskärm. Med ett bredare utbud ges kunden möjlighet till en helhetslösning med allt från att anpassade produkter till montering.

Nu tar Dinbox Sverige AB hem produktion från Kina till Stockholm. I samband med satsningen investerar företaget i Salvagninis panelbock P1.

Överlägsen bockhastighet

Dinbox vd Olle Årman berättar att valet föll på Salvagninis panelbock P1 eftersom den har en överlägsen bockhastighet vid jämförelse med traditionell kantpressning. P1:an producerar upp till 10 gånger så många bockar under ett skift som är möjligt vid kantpressning.

En annan viktig faktor är att golvytan, maskinen upptar endast 8 kvadratmeter.

Panelbock P1.

Idag finns P1 i två olika utförande med antingen MLA (manuell inställning av blankholder) eller ABA (automatisk inställning av blankholder i masked time) det vill säga 0-sekunders uppställningstid. Med Salvagninis patenterade MAC 2.0 (Material Attitude Correction), som är standard på samtliga av Salvagninis modeller, blir varje detalj rätt varje gång.

Maskinen installeras i Dinbox nya lokaler i Spånga utanför Stockholm under början av 2018.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT