Foto: Beckhoff Automation

Apr 17, 2018

Digitalisering lyfter produkter till en ny nivå


Ökad digitalisering skapar nya utmaningar för svensk industri, men också möjligheter att skapa nya innovativa produkter, menar Håkan Brandt, vd för Beckhoff Automation.

Beckhoff Automation kommer att ta tillfället i akt och tillsammans med Microsoft visa möjligheterna med Internet of Things på Elmia Automation.

Den 15–18 maj arrangeras Elmia Automation i Jönköping. Under mässan visar Microsoft och Beckhoff Automation konkreta exempel på teknik som kan ta produktion inom tillverkande industri till en ny nivå. Samma teknik kan även användas för att addera ett mervärde till en produkt eller för att höja kvaliteten på densamma.

– Det är viktigt att ta reda på hur kunden använder en produkt och om den själv kan samla in data går det att få fram väldigt intressant information. Utifrån den informationen kan företaget såväl utveckla nya produkter som förbättra de befintliga, säger Håkan Brandt.

– Det finns praktiska exempel där mätningar på själva produkten i ett tidigt steg i produktionen följt av mätningar i slutskedet har gett en ökad produktkvalitet, säger Håkan Brandt.

Ett syfte med samarbetet mellan Microsoft och Beckhoff på Elmia Automation är att visa på enkelheten med den nya tekniken. Här kan besökarna testa att på egen hand ta ett värde från en givare på mässgolvet som har sammanställts i molnet ner till sin mobiltelefon – något som med lite hjälp bara tar max 30 minuter.

– På mässan vill vi visa att det här inte är svårt, utan snarare väldigt enkelt och något som man kan börja med redan i dag. Eller rättare sagt, något som man måste börja redan i dag. Det tar tid att samla in data och därför är det viktigt att börja med det i dag, för att kunna analysera i morgon, säger Håkan Brandt
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123