Jun 2, 2016

Digitalisering i framtidens smarta tillverkningsmiljöer


Digitalisering är avgörande för framtidens smarta tillverkningsmiljöer. Det pekade Rittal, Eplan och Phoenix Contact på under årets stora industrimässa i Hannover.

Den nya eran inom industrin, vanligen kallad Industri 4.0, bygger på end-to-end flöden av digitala data genom hela produktlivscykeln. Rittal, Eplan och Phoenix Contact, ledande leverantörer av lösningar för kapslingssystem, elkonstruktion och automationsteknik, visade i praktiken på hur detta kan komma till uttryck.Besökarna fick insikter i alla aspekter av den automatiserade processkedjan, från prototyp till volymproduktion.

Smidig övergång till den digitala tidsåldern
Genom fem stationer presenterades den digitala beskrivningen av en färdig produkt, konstruktion av en kapsling, NC komponentbearbetning och den smarta, automatiserade tillverkningen av hela aggregat.

En fullständig digital beskrivning av en kapsling användes för att visa hur tekniska data vidarebefordras till produktionssystem via standardiserade dataformat, såsom Automation ML. Det innebär att konventionell automationsteknik, exempelvis verktygsmaskiner, borrning och fräscenter, kan integreras i en sammanlänkad produktionsmiljö.

Ytterligare ett verktyg för en smidig övergång till digitaliserad produktion är Eplan Smart Wiring applikation. Dess syfte är att effektivisera den manuella trådningen i kapslingar genom intelligent användning av digitala data.

Djupare om gränssnitt
Gränssnitt och tillhandahållande av data till tillverkningsprocessen är väsentligt för produktionsprocessen. Plattformar som Eplan Data Portal och system som strukturerar information, såsom PLM/PDM, kommer att spela en allt viktigare roll för att förse produktionen med relevant data.

– Att kunna lämna data med rätt detaljeringsgrad, i rätt tid och plats - det är utmaningen för våra kunder, och det mål vi själva har satt, säger Maximilian Brandl, styrelseordförande för Eplan och Cideon.

– Högkvalitativa tekniska produktdata och mycket standardiserade tekniska processer är avgörande för att göra värdeskapandet mer effektivt i tillverkningen, tillägger Thomas Steffen, VD för R&D på Rittal.

Visar potentialen
Roland Bent, styrelseledamot vid Phoenix Contact sammanfattar:

– Vår demonstration på Hannovermässan belyser en framtida utveckling av produktionen och den potential som end-to-end digitalisering och fullständig dataintegration ger.

Bild: På HMI 2016 visade Rittal, Eplan och Phoenix Contact att digitalisering är avgörande för framtidens smarta tillverkningsmiljöer.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT