Mar 31, 2017

Digitalisering en framgångsfaktor för Scania - växlar nu upp sitt digitala fokus


Rekryterar en Chief Digital Officer som ska driva lastbilstillverkarens digitala omställning.

Mikael Cato tillträder den 15 maj befattningen som Chief Digital Officer. Han har arbetat med digital teknik och -affärsutveckling sedan slutet av 90-talet. Mikael Cato kommer att rapportera till Scanias VD och koncernchef Henrik Henriksson.  

– Digitaliseringen av Scania ger resultat och är nu på väg att bli en av våra huvudprocesser och kommer att vara en framgångsfaktor i arbetet med ständiga förbättringar inom alla delar av verksamheten. Mikael Catos roll som Chief Digital Officer blir att utveckla, driva och samordna vår digitala omställning, säger Henrik Henriksson.

Mikael Cato, som är född 1972, är sedan 2014 verksam vid management och it-konsultföretaget Acando, där han ingår i ledningsgruppen som chef för affärsområde Digital. Sedan 1998 har han haft olika ledande befattningar med ansvar för utvecklingen av digital teknik och -affärsutveckling vid Connecta, Valtech och Cybercom.

– Jag ser fram emot uppdraget. Det ska väldigt spännande att få arbeta med digitalisering hos Scania, som verkar in en bransch präglad av stor förändring och där digitalisering är en avgörande fråga, säger Mikael Cato.

CDO  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT