Malte Ihlenfeld, Director Corporate Sector Purchasing and Logistics, Maintenance, Repair and Operations hos Robert Bosch GmbH (nr. 3 från vänster) överlämnar certifikatet Bosch Preferred Supplier 2017 till Dr Ansgar Kriwet, Member of the Management Board Sales hos Festo (nr. 4 från vänster). Övriga på bilden: Oliver Merle, Director Materials Management, Bosch Packaging Technology (nr. 2 från vänster), Thomas Ambs och Bernd Leutner, Festo Global Key Account Managers med ansvar för Bosch-koncernen (nr. 1 och 2 från höger) och Roland Blees, Head of Festo Key Account Management för Tyskland (längst till vänster). Foto: Festo AG & Co. KG.

Dec 13, 2017

Digitala innovationer lönar sig


För tredje gången i rad har Festo utsetts till ”Global Preferred Supplier” till Bosch-koncernens Standardised Pneumatic Devices material group.

Med denna utmärkelse hedrar Bosch viktiga leverantörer för enastående prestationer inom områdena innovation, kvalitet och pålitlighet.

Oliver Merle (Director Materials Management, Bosch Packaging Technology) och Malte Ihlenfeld (Director Corporate Sector Purchasing and Logistics, Maintenance, Repair and Operations, Robert Bosch GmbH) överlämnade utmärkelsen till Dr. Ansgar Kriwet (Member of the Management Board Sales at Festo) och sa: "Bosch har som målsättning att skapa hållbara affärsrelationer och ömsesidig tillväxt över hela världen tillsammans med sina bästa och mest innovativa leverantörer. Detta inkluderar i synnerhet kriterier så som global närvaro, innovativa produkter och servicetjänster."

Festo har varit sådan partner för Bosch sedan 2015. "Festos verksamhet inom digitaliseringen av industriella applikationer är mycket viktig för Bosch. Festo Motion Terminal, vilken vi använder i en förpackningsmaskin som utvecklingspartner, är en viktig milstolpe," tillägger Oliver Merle.

"Det som driver oss är de höga krav som våra kunder ställer på våra prestationer", svarade Dr. Ansgar Kriwet, och tillägger: "Denna utmärkelse är en ständig påminnelse om att vi ska fortsätta med att bevisa vår potential, speciellt inom digital pneumatik och automatiseringsteknologi."

Certifikatet övlämnades av försäljningschefer från Bosch-koncernen under ett besök på Festo Technology Plant i Ostfildern-Scharnhausen, Tyskland.

Festo AG är en global aktör och ett oberoende familjeföretag med huvudkontor i Esslingen am Neckar, Tyskland. Företaget levererar pneumatisk och elektrisk automationsteknik till 300.000 kunder inom fabriks- og processautomatisering i mer än 40 industrier. Produkterna och servicetjänsterna finns tillgängliga i 176 länder. Med ca 18.800 anställda på mer än 250 filialer i 61 länder världen över, hade Festo en omsätttning på ca. 2,74 miljarder Euro år 2016.
 • May 22, 2019

  De vinner Volvos teknikpris för elektrifiering av bergtäkt

  Nyheter – Det här priset lyfter inte bara fram en innovation – utan en hel rad av innovationer som var nödvändiga för att tänka nytt kring en urgammal process, säger Lars Stenqvist, CTO på Volvo. Se filmen om projektet.
  0
 • May 22, 2019

  Svensk stålexport ökar

  Nyheter Det den svenska stålindustrin hittills i år förlorat på gungorna i USA har vi med råge tagit igen på karusellen i andra länder runt om i världen, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.
  0
 • May 22, 2019

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  Reportage "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • May 22, 2019

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Reportage Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0
 • May 22, 2019

  Boliden satsar på vindkraft

  Miljö Har tecknat ett långsiktigt elförsörjningsavtal med ett företag inom vindkraftsutveckling, vilket innebär utökad produktion av fossilfri el i både Finland och Sverige.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0