Mar 30, 2016

DG Flex Feeder


Världsledande materialhanteringssystem från Jönköping.


Jönköpingsbaserade DETAB ECOMAT har utvecklat den världsledande komponentmataren DG Flex Feeder som kommer att revolutionera materialhanteringen för alla företag som vill effektivisera sin tillverkning. DG Flex Feeder transporterar komponenterna tyst och skonsamt samtidigt som de övervakas av det intelligenta kamerasystemet ECOVISION 5000 som kan kontrollera, sortera, positionera och räkna. DG Flex Feeder kan användas för matning till robot, automatisk packning kvalitetskontroll och sorterare för nästkommande bearbetningsoperation. Flexibiliteten i hanteringssystemet gör att det lämpar sig för Industri 4.0.

Låg investering. Stora vinster.
"I en tid då allt går snabbare med lägre tolerans för fel, skapar vårt matningssystem helt nya möjligheter för en rad olika industrisektorer. Samma arbete som västbaserade företag lägger i låglöneländer, kan nu ske i hemlandet” berättar Jens Einarson, VD på DETAB ECOMAT. ”Vi har faktiskt kunder som har flyttat tillbaka sin produktion till Sverige sedan de börjat använda DG Flex Feeder. Det är ett bevis för att man kan öka kapaciteten och effektiviteten samtidigt som felen minskar i materialhanteringen. Dessutom är vårt system en relativt låg investering som även är möjlig för mindre företag.”

Standardprodukter.
DG Flex Feeder, som finns i två storlekar, är standardprodukter vilket innebär snabbare leveranser och mindre underhåll. De serietillverkas i Jönköping. Hit kan även kunderna komma med sina komponenter och provköra materialflödet så att de kan verifiera sitt kapacitetsbehov och hur många DG Flex Feeder de behöver. Den låga investeringen till trots, ger ett materialhanteringssystem som är mycket flexibelt. Det kan hantera upp till 300 komponenter i minuten i alla möjliga former och material i storlekar mellan 1-150 mm.

Kort igångsättning. Snabba omställningar.

”Vi har kunder som använder DG Flex Feeder för upp till 800 komponenter i olika former, storlekar och varianter. Hanteringen måste vara exakt hela tiden så att inget material skadas. Vårt system klarar det och är dessutom enkelt att använda. I går startade vi en anläggning på en halvtimme” avslutar Jens Einarson.

Besök oss på ELMIA AUTOMATON 10 -13 maj 2016 

Detab Ecomat finns i monter D02:32
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT