Devex Mekatronik prototyplabb

Prototyplabb. Foto: Devex Mekatronik.

May 7, 2019

Devex Mekatronik satsar på nytt prototyplabb inom komposit och AM


Vill bredda kompetensen inom området för både medarbetare, samarbetspartners och kunder.

Komposit och primärt kolfiberkomposit har ofta förknippats med rymd- och flygindustrin och främst för sin lätta konstruktion, höga kostnad och låga produktionstakt. För 20 år sedan var detta fakta men med den material- och produktionstekniska utveckling som skett sedan dess kan nu nya produkter och branscher tillgängliggöra sig kompositmaterialens fördelar.

Devex Mekantronik introducerar nu sitt nya utbildnings- och prototyplabb med syftet att bredda kompetensen inom tillverkningsteknikerna AM och Komposit för både medarbetare, samarbetspartners men även kunder.

Man har bland annat installerat den nya pulverbäddsskrivaren från Lasertech med hjälp av Torbjörn Holmstedt, en strategisk pusselbit i dett gemensamma erbjudandet inom Additiv tillverkning (AM).

Pulverbäddsskrivaren skapar bland annat möjligheter att utveckla våra kunskaper inom design, beräkning och optimering för 3D-tillverkning men kommer även att fylla en viktig funktion för att snabbt realisera koncept tillverkade i komposit.

Vill du veta mer om satsningen eller kanske besöka labbet? Välkommen att ta kontakt med Joachim Tollstoy på joachim.tollstoy@devex.se, eller Erik Olsson på erik.olsson@devex.se

 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  411
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT