Foto: Detab.

May 14, 2018

Detab Ecomat Automation lägger ut tillverkning på legoföretag i Anderstorp


Detab Ecomat Automation levererar komponentmatare till globala storföretag och till inhemska småföretag. För att möta efterfrågan på en av storsäljarna anlitar företaget nu underleverantör.

Detab inriktar sig främst på produktionslösningar för packning, robotguidning, eller matning till automatiserad produktion. Detabs flexibla skonsamma matare hanterar en unik variation av detaljer i olika material, stora som små, fyrkantiga, ruda till osymmetriska, samt transparenta.

-Detab är glada och stolta över att efterfrågan på våra produkter har ökat, så mycket att produktionskapaciteten nu behöver utökas. Som ett strategiskt beslut i denna situation väljer Detab att fokusera på utveckling och försäljning. Därför kommer Detab att lägga ut produktion av DG Flex Feeder till en ny samarbetspartner, Exmo AB i Anderstorp. Samarbetet kommer att väsentligt öka vår produktionskapacitet och minska leveranstiden. Vi ser detta som en möjlighet att förbättra såväl kvalité som leveransprecision Exmo är ett företag med välmeriterade kunskaper, och erfarenheter som är väl lämpade för denna typ av produktion, säger Jens Einarsson, VD Detab.

-Det känns inspirerande att, tillsammans med Detab, tillverka ett standardsystem, det enda som finns på marknaden med den kombinerade teknologin innehållande matare
med visionsystem och avancerad elektronik. Exmos specialitet är just kunnande av produktionslösningar och volymproduktion. Expanderande företag tenderar till att vilja
hålla all sin produktion ’’in house’’, då resurser och pengar sedan inte räcker väljer de att flytta produktionen utomlands i ett försök att spara pengar. Vi ser det positivt att Detab gör det kloka valet och väljer att behålla produktionen inom Sverige. Delvis för att gynna den svenska tillväxten men också över att företaget ser att, den kunskapen och kompetens som krävs, alla redan finns inom landet, säger Kent Gillberg, VD Exmo.

Detab kommer att befinna sig på ELMIA automation 15-18 maj monter D02:32, där ett urval av Detabs produkter kommer att visas. Ta tillfället att testa diskutera produktionslösningar, Jens Einarsson hälsar alla varmt välkomna.

 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  411
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT