Foto: Alelion.

Aug 10, 2017

Batterifabriken i Mölndal flerdubblar försäljningen


Laddar för ökad tillväxt.

Mölndalsföretaget Alelion Energy Systems AB tillverkar litiumjonlösningar till truckar och andra fordon för lager och transport. När Alelion bildades redan 2006 var företaget pionjärer inom litiumjonbatteriteknik. Nu växer trenden att satsa på litiumjontekniken inom materialhanteringsbranschen.

Företaget redovisade i veckan sin rapport för andra kvartalet. Omsättningen för första halvåret ökade till 79,4 miljoner kronor jämfört med 10,9 miljoner motsvarande period förra året. Även orderingången har svingat upp från 19,3 miljoner första halvåret 2016 till 86,7 miljoner för första halvåret 2017.

Däremot föll nettoresultatet från -7,6 miljoner i fjol till -14,8 miljoner för perioden januari-juni 2017.

Vd Daniel Troedsson skriver i rapporten att det är den kraftigt ökade orderingången under våren som ställt höga krav på produktionskapaciteten och att det därmed uppstått fördyrande flaskhalsar, som företaget nu arbetar med att minimera.

Dessutom arbetar vi med att optimera produkterna utefter köpmönstret som nu blir tydligare, skriver Troedsson vidare. Tillsammans kommer arbetet successivt sänka kostnader för produktion och materialinköp.

Alelions vd Daniel Troedsson. Foto: Alelion.

I en kommentar till Göteborgs-Posten säger Daniel Troedsson också att förlusten är till största del planerad. Alelion satsar just nu på att växa ännu mer framför att gå med vinst.

– Vi drar medvetet på oss kostnader för att investera i framtiden. Det är framförallt investeringar i produktion, utveckling och försäljning, säger han.

Batteritillverkaren är sedan i juni förra året noterad på First North.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT