Thule testcenter. Foto: Thule.

Jun 1, 2017

Hillerstorpsföretaget bygger för tillväxt


Det började med en gäddsax 1942. Nu växer Hillerstorpsföretaget och tillverkningen ska bli mer högautomatiserad.

Thule Group expanderar och satsar stort i Hillerstorp. Just nu byggs det om för fullt i Hillerstorp, med nya konferens- och arbetsrum med öppnare planlösning och ny personalmatsal. Det skriver Värnamo Nyheter.

Thule grundades 1942 när friluftsälskaren Erik Thulin, satte namnet Thule på en gäddsax (ett fiskeredskap) som han konstruerade och började sälja till fiskare i hela Norden. Produktportföljen kompletterades snabbt och på 60-talet började företaget koncentrera sin verksamhet på bilrelaterade produkter. Den första skidhållaren introducerades till exempel 1962.

I dag är Thule Group ett börsnoterat företag som är världsledande inom ett antal produktkategorier, däribland takräcken och olika typer av hållare för att underlätta packning och för att ta med sportutrustning på bilen, inom kameraväskor och inom kategorin multifunktionella barnvagnar.

Nu växer utvecklings- och designavdelningarna och det globala testcentret i Hillerstorp, som för några år sedan fördubblades till 1200 kvadratmeter, blir mer heltäckande.  

– Det är en del i vår globala strategi, att växa genom utveckling av nya produkter. Målet är också att tillverkningen i Hillerstorp ska bli mer högautomatiserad. Vi kanske inte blir så många fler, men vi ska göra fler produkter, säger platschef Kristian Fältengård till Värnamo Nyheter.

I nuläget arbetar omkring 300 personer på Thule i Hillerstorp och man söker löpande efter mer personal. 

– Vi är ett företag som alltid vill vara bäst på det vi gör. Vi ska alltid göra de bästa produkterna inom våra områden. Vi vill växa genom att utveckla produkter och parallellt jobbar vi med kapaciteten och gör betydande investeringar i maskinparken. Vi bygger inte ut så mycket, men vi bygger inåt. Det ser väldigt ljust och positivt ut, säger Kristian Fältengård.

Drygt 2 200 personer som arbetar för Thule Group på nio produktionsanläggningar. Nettoomsättningen uppgick 2016 till 5,6 miljarder kronor. Thule Groups huvudkontor ligger i Malmö.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT